Jennys handarbeten - Fyra bröllop och en begravning

Fyra bröllop och en begravning

Under julhelgerna visades filmen Fyra bröllop och en begravning på tv. 

Fakta Fyra bröllop och en begravning:
Filmens längd: 117 minuter 
Filmens genre: romantisk komedi 
Utgivningsår: 1994


Filmens handling 

Filmen handlar om Charles och hans vänner som alla söker kärleken. Charles är ogift men har haft många flickvänner genom åren. Han går däremot ofta på andras bröllop, tillsammans med vännen Scarlett som han delar lägenhet med. Däremot går de ofta på andras bröllop. I filmens början är de på väg till Angus och Lauras bröllop. Där ska Charles vara marskalk. Som vanligt blir han försenad. Han lyckas dyka upp i sista minuten och inser då att han har glömt ringarna hemma.

Vid bröllopet träffar Charles amerikanskan Carrie. Vid nästa bröllop dyker till Charles stora förvåning och lycka Carrie upp igen, men denna gång är hon inte ensam. Några veckor senare får Charles ett inbjudningskort till Carries bröllop.

Filmens budskap
Den här filmen porträtterar en fas i livet. En fas när människor stadgar sig och bildar familj. Filmen vill också visa att det inte alltid blir som man tänkt sig. 

Skulle jag se den igen? 
Ja. Jag har sett den flera gånger tidigare och hittar fortfarande nya detaljer i handlingen som väcker tankar. Kategori: Recensioner
Taggar: 1994 Fyra bröllop och en begravning film