Jennys handarbeten - september 2011

Anar ugglor i mossen

Igår hade vi en föreläsning i skolan med en lärare som hade nåt som liknade en uggla på sin t-shirt. Sånt där kan jag inspireras av. Jag började tänka på amigurumi-ugglor och nu har jag googlat på virkade ugglor. Jag har en tanke om antingen ett mobildjur eller kanske en matta eller en liten väska för de viktigaste sakerna. Man kan också göra underlägg i form av ugglor.


 Bild: Best Years

Från mössa till garnnystan till kofta

En mössa som jag tröttnat på har jag repat upp så den fick återgå till att bli ett garnnystan.
Av garnet har jag börjat virka mormorsrutor till en variant av den här koftan 

Projekt - handarbeten

Den här helgen ska jag satsa på att bli klar med framstycket av klänningen så jag kan börja med ärmarna nästa vecka. Då behöver jag köpa mer garn.

Andra projekt som jag har på gång är:

- virkade babyconverse
- virkade bakelser
- stickad babykofta
- en Ålandsrosen-väska

På tal om Ålandsrosen-väska så har jag snart använt upp allt det grova ullgarnet. Snart virkar jag min sista väska av det garnet och sen vet jag ju inte om jag kan få tag på nåt liknande garn igen.

Tankar som snurrar

Så var det fredag igen. 3 veckor har jag gått i skolan. Känns alltid så blandat att gå i skolan. Att utbilda sig är givande och att få komma tillbaka till småland och livet här men samtidigt är det alltid svårt att vara borta hemifrån och det blir liksom inte enklare med tiden. Igår ringde jag till mamma som fyllde år. Känns inte rättvist att jag missar såna saker jämt men det är som det är...
Å andra sidan börjar utbildningen närma sig ett slut eftersom det bara är 1,5 år kvar och snart måste jag börja tänka på livet efter skolan. Vad ska jag göra sen egentligen? Jobba kanske men livet består ju inte enbart av ett jobb. Allt det andra jag tänkt då som t.ex. alla mina visioner som jag har? Handarbetstekniker jag vill lära mig, projekt jag vill genomföra och så vidare..

Just nu håller jag på att avsluta olika påbörjade handarbetsprojekt. Klänningen har jag kommit en bit på nu. Jag är snart klar med framstycket :D Jag har som mål att bli klar med den inom september. Sen ska jag göra klart sockorna innan oktober är slut har jag tänkt. Sen har jag en rad kortare projekt som jag ska ta itu med.

Mobildjur

Jag har gjort mobildjur - som jag kallar dom. Istället för ett täckande fodral är det öppet på framsidan så att man kan använda mobilen utan att ta bort fodralet. Idén kom från en kompis. Sen har jag skapat och designat från inspiration och gjort mönster utifrån mobilens mått.

Här är en rockinspirerad variant för en smalare mobil. Ögon och mun är broderade.Den här pingvinen är gjord för en bredare mobil. Jag hade lite funderingar kring hur jag skulle få till simfötter men kom fram till att virka 3 luftmaskringar och sen sy ihop hålen och få dem lite mer spetsiga. Ögonen virkade jag och sydde fast sen.

Sticksäsongen är här

Första skolveckan på höstterminen är snart avklarad. NU känns det att hösten är här. Lite vemodigt att sommaren är slut efter allt jag upplevt hemma i skärgården med släkt och vänner. Fast jag vet ju att skärgården och människorna finns kvar där ett tag till ;)

Med hösten kommer inte bara skola utan mitt handarbetande får liksom en annan form. Jag stickar mer istället för att virka och det blir mer varma plagg och annat som utstrålar att höst och vinter är i antågande.

Jag har sen tidigare ett par mönsterstickade tumvantar i rött och så håller jag på med en klänning som ska bli klar i höst.
Till klänningen och vantarna har jag stickat en matchande halsduk nu i veckan. Garnet är ett ullgarn som jag köpt i 4-pack på Lidl. Färgen är nästan samma som underdelen av klänningen. Jag har inte fäst alla trådar ännu, men jag blev nöjd med de långa fransarna :)