Jennys handarbeten - february 2013

Nya vinterskor

Under februari månad har jag lyckats slita ut både vinterskor och gummistövlar. Nya vinterkängor beställde jag från Ellos och idag fick jag hämta ut dom från posten. De är kanske inte de snyggaste skorna men det var inte heller meningen. Det  viktigaste är att de håller bort kyla och vatten.
 

Ännu en dag

 
Igår kväll var månen stor och alldeles gul på kvällen när jag var ute på kvällspromenad. Imorse var himlen alldeles röd när jag var ute och samlade steg i vanlig ordning. 
 
Efter jobbet var jag hem till en av tanterna i centrum på kaffe. Helst skulle jag gå alla dagar om de fick som de ville men det orkar eller hinner jag inte. Jag har inte lika mycket tid nu som tidigare eftersom jag jobbar måndag - fredag men idag var väggubbarna och grävde ner trummor vid infarten till röjholm så då tänkte jag att jag kunde bli kvar i centrum tills dom var klara med det.
 
 
 

Morgondis

 
Imorse när jag gick till jobbet var det disigt och jag kunde inte ens se skolan som annars brukar synas på långt avstånd. På eftermiddagen tittade solen fram och det kändes vårigt i luften. Efter jobbet var jag på cirkelträning och sen var jag och handlade. Åh vad det var svårt att komma på vad jag ville ha till middag. Hur många dagar kan man äta korv och potatis haha.. Till slut blev det nåt som heter malda kotletter. 

Äntligen helg

Igår var det otroligt skönt att det äntligen var fredag. Jag var så trött och orkade inte med en kvällspromenad vilket gjorde att jag låg efter med steg till Hälsostegen idag. Idag har jag gått ikapp de stegen + att jag gått 11000 steg för idag. Många steg blir det. 
 
 
 Såhär såg det ut på torsdags morgonen när jag var på väg till jobbet.

Surfplattan

Förra veckan såg jag över mitt abonnemang hos Sonera. Jag såg över mitt avtal på mobilen och så passade jag på att beställa en surfplatta till ett bra pris. Idag kom den: min Samsung Galaxy Tab i vitt. Den känns mer praktisk än laptopen att använda nu när jag inte är beroende av en större skärm och ett riktigt tangentbord för att kunna skriva långa "skoltexter". Nu räcker det att ha en surfplatta för kommunikation, internetbanken, shopping, bokningar osv.   
 
 
Bild: tietoseniorit

Inte mycket nytt har hänt sen sist

 
Så var det dags för en ny vecka igen. Den här veckan är det sportlov så skolan har ledigt men vi dagis (dvs. jag   och mitt dagisbarn) har verksamhet hela veckan som vanligt. Inte mycket nytt har hänt sen sist. Jag jobbar på som vanligt på dagis och med Hälsostegen. Idag är det dag 20 av 40 och man borde ha kommit upp i 200 000 steg. Jag ligger lite under med ca 192 000 steg men jag kommer sakta men säkert ikapp och kommer att nå målet om jag fortsätter såhär. I helgen gick jag ner till hamnen och till Skage både lördag och söndag. Det var det enda jag hade planerat för helgen: att samla steg. Jag fick ihop ca 26 000 steg under helgen totalt. 
 
Idag blev äntligen de sista poängen inrapporterade i mitt studieresultat så att jag kunde beställa mitt examensbevis. Nu är det bara att vänta och se när det kommer på posten :)  

Lugnet råder

 
Dagarna går och blir till veckor. Snart har jag jobbat en månad och idag var det dags för ett möte tillsammans med chefen som kom med färjan idag och åkte tillbaka efter mötet. 
 
I helgen var jag på födelsedagskaffe till min bästa vän i Geta. Det var egentligen hennes sambo som fyllde 30+. Hon själv fyller senare i vår och dom väntar just nu sitt första barn och jag ska bli gudmor till hösten. I söndags var jag ute på långpromenad till Skage. (Bilden är därifrån) Det var tyst och lugnt på Sottunga. Jag såg ingen människa ute och kanske 2 traktorer och 1 bil mötte jag totalt under promenaden. Det är ödsligt på vintern och det är faktiskt rätt skönt. När man jobbar i veckorna känns det bra att få uppleva det lugnet som råder på ön under helgerna. I samband med valborg förändras allt och ön lever upp mer även under helgerna när sommargästerna återvänder. 
 
I måndags var jag till "storstan" och gjorde lite ärenden. Jag fick bland annat ett intyg som jag måste ha för jobbet och så handlade jag lite och hämtade ut årskortet för bilen på Ålandstrafiken. Jag passade också på att köpa garn till en sån här babykofta som jag ska börja sticka sen. Först ska jag sticka klart en halsduk som jag håller på med. 
 
Det går framåt med Hälsostegen men är ännu långt till målet. Idag visar stegräknaren 126845 steg av 400000 steg totalt. Det är dag 15 av 40. Jag ligger fortfarande lite efter men har på senare tid gå mer än 10000 steg varje dag så förhoppningsvis kan jag ändå nå målet. Rekorddagen dag 8 visade 13135 steg.

Musiklektion

Efter att vi har ätit lunch idag i skolmatsalen med skolbarnen, personal och vägarbetare var vi ute och lekte på skolgården. Sen gick jag och mitt dagisbarn in. Vi såg 2 skolbarn i gymnastiksalen som hade rast och gick dit och lekte med dom. Det var mina "gamla dagisbarn" från tiden på Sottunga innan jag utbildade mig till förskollärare. Nu har åren gått och dessa barn är stora skolbarn och jag har fått ett nytt dagisbarn :). Efter rasten följde vi med de två skolbarnen till deras musiklektion. Vi satt med och sjöng sånger som kompades av läraren och skolbarnen. Vi kunde konstatera att skolbarnen är sig lika som de var när de gick på "lekis" med mig. A är fortfarande tveksam till att jobba med arbetsböcker (förskoleboken har numera bytts ut till svenskaboken) och T är forfarande en kreativ pojke som gillar att skapa. Vem kan glömma när han tog med sig en rymdraket till lekis som han gjort av en mjölktetra?  
 
När musiklektionen var slut gick vi till dagis utrymmen och åt frukt och läste en bok medan vi väntade på Prästen. Prästen skulle komma och ha Klapp & Klang med oss. Han blev lite försenad för att det var så mycket varor som han skulle köra till butiken idag när leveransen kom med färjan. Sen när han kom experimenterade vi lite med olika instrument och han spelade på sin gitarr. En hel del sånger blev det. Lite tror jag det fastnade hos dagisbarnet. 
 
På något vis är jag tillbaka där jag började före utbildningen. Jag bor själv på Sottunga, jobbar på dagis och nu har även den skärgårdspräst som var då hittat tillbaka till skärgården. Under min utbildningstid jobbade han på fasta Åland men nu är allt som det ska vara återigen :) Igen kan jag konstatera att trots att ekonomin i kommunen är dålig pch småskaligheten har sina brister så har vi det bra här i skärgården.