Jennys handarbeten - july 2012

27 juli 2012

Äntligen fredag. Jag har varit så trött senaste dagarna fast det har varit en skön vecka utan större fadäser. Lugnt och stilla. Solen har också visat sig mer och mer nu. Igår kväll var jag till skogen och plockade blåbär. Efter jobbet idag var jag och levererade dom till en tant som jag brukar plocka åt. Det blev också lite kaffe där men jag råkade spilla över mig själv. Jag kom dit lite före kaffetiden 14.00. När tant G frågade om jag har bråttom sa jag: han där Ingen kan bli urväntad och gräsklipparen väntar på att få komma in i förrådet men han står nog kvar när jag kommer hem. När tanten skulle ropa på gubben att kaffet var klart kom han inte. Hon fick gå och säga till han varpå han svarade att klockan bara var tio i två. "Vi har gäst" säger hon. Jahajaha sa han då. Sen när han såg att det var jag sa han: "Blåbärsflickan".
 
Sen när jag frågade tanten hur det gick med korsstygnsbroderiet sa hon att hon sytt 3 stygn idag. Haha! Sen visade hon sitt broderi på stramalj från förra sommaren. Då sa gubben att hon brukar få göra om ofta när det blir fel fast det egentligen inte är så noga tyckte han. Han sa att hon skulle visa åt mig som så jag kunde se om hon gjort rätt. Då sa han: "Vad heter du då?"
Tänk att det är fjärde sommaren jag går dit med blåbär utan att de har vetat vad jag heter. Blåbärsflickan har blivit mitt namn för dom haha.
 
Ikväll och resten av helgen blir det lite hushållssysslor hemma. Finns lite att göra. Han där Ingen verkar ha stökat ner och inte städar han heller när jag är på jobb. Tror han där Ingen är både en slarver och en latmask ;).
Jag har blåbär som jag ska ta vara på, kläder som ska tvättas, handarbetsprojekt som ligger här och var m.m. Det behöver också städas...
 

Äntligen sol

Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Först jobbade jag och sen var jag till affären och tankade. Sen lite kaffe... eller ganska mycket har de blivit då jag även drack kaffe på jobb och lyssnade till prat om resor, traktorkörkort, handarbeten m.m.
 
En av tanterna tyckte att vi skulle åka till Gamla Skolan och äta middag nu när de har ordnat middag med lotteri där. Jag sa att jag inte ville gå om ingen går med mig, men hon insisterade så vi åkte dit tillsammans. Där blev det rökta abborrar med potatis. Vi köpte lotter. Jag vann inget i år men tant E hon vann hon.
Tidigare idag så var det mörka moln på himlen och det kom en kort regnskur, men på eftermiddagen klarnade det upp och blev sol och varmt när det var dags att åka till Gamla Skolan. Det var trevligt på middagen. Ungefär samma människor som förra året. Jag tycker ofta det blir så familjär stämning på alla tillställningar här när man ser samma människor hela tiden. Ju mer tiden går desto fler lär jag känna. Snart känner jag alla, nästan i alla fall. Efter middagen drack vi kaffe där på Gamla Skolan. Tant E satt och berätta vilka människorna var där så de jag inte visste sen tidigare fick jag veta vilka var samt vem som hörde ihop med vem.
 
Härligt att solen kom. Hoppas den stannar ett tag. Jag hade tänkt gå i skogen igår men så blev det inte. Hoppas det torkar upp lite i dag så jag kan plocka blåbär imorgon kanske.
 
Min lyckoklöver gillar solen
 

Sottungaloppet 2012

Nu är ännu en vecka snart slut. Den här veckan har mest bestått av jobb men även lite annat också.
 
I torsdags sprang jag Sottungaloppet. I år var det så att damerna som går med stavar fick börja samtidigt som barnen springer den kortare sträckan. Såhär i efterhand borde jag startat tillsammans med dom. Jag har haft otroligt dålig kondition i år och inte tränat alls. Jag startade loppet i lugn takt och hamnade tidigt efter klungan. När jag kom förbi andelshandeln och närmade mig Grankulla försvann klungan bakom kurvan och sen var jag ensam under resten av loppet. Insåg när jag kom till Kärråker att jag faktiskt kommer att komma sist. När jag kom till Karlssons var jag helt säker för där kom en cyklist och hejade på mej. Då hade alla andra högst troligen gått i mål redan.
Jag fick en sluttid på 41.36. När medaljerna delades ut åt alla så visade det sig att 3 damer med stavar hade sämre tid än mig, så på pappret ar jag i alla fall inte sist. Till nästa år får jag fundera på om jag ska träna inför loppet eller starta med damerna tror jag.
Trots den dåliga tiden är det en trevlig upplevelse att springa loppet. Det är kul med åskådarna som hejar på alla och att alla deltagare får medalj. Jag tycker också att det är bra att barnen får starta först och att man får se deras lopp först och att det längre loppet går efter. Då får man se det loppet man inte deltar i.
 
Igår handlade jag och städade hemma. Idag ska jag gå till skogen och titta om blåbären blivit mogna. Hoppas bara att regnet skulle sluta så kanske jag kan plocka några bär också. En tant som kallar mig för blåbärsflickan har frågat efter mig ;)
 
I blåbärsskogen
 
 

Loppisfynd

Efter promenaden gick vi in och lagade lunch. Sen efter att disken försvunnit satt W och jag och filosoferade i köket. Han satt och pratade på själv mest. "Du bor ensam. Det bor ingen annan här. Du är ensam." Han tyckte nog att det var lite konstigt. Han var också väldigt stolt över sina kok-konster. "Min morfar kommer att tycka om det här jättemycket."
 
Sen åkte vi ner till färjfästet och mötte färjan som kom lastad med en pappa, en syster och pappas kompis. Vi åkte till mig en stund och åt lite innan vi åkte vidare till centrum. Där gick vi först till marknaden på Sunnanberg och sen vidare till Grindas loppis.
 
På Grindas loppis fyndade jag garn. Jag köpte en massa varptråd för en 1 euro.
 
 
Jag köpte också en kasse med ullgarn för 2 Euro. Pappa tyckte det som var coolast var själva Varmans-kassen haha.
 
 
I kassen låg också vad jag trodde var en påbörjad ryakudde men den var väldigt stor. Det är snarare en väggbonad. Jag har inte bestämt om jag ska göra en väggbonad av den eller klippa tyget i mindre delar och göra flera kuddar istället.
 
 
Efter loppisen gick vi till Galleri Alma där det finns olika hantverk, bl.a. mina väskor. Vi skrev också i gästboken där. Sen åkte vi till mig. Pappa tyckte att han skulle rensa mitt avlopp. Jag trodde inte att det gick men allt som behövdes var: En pappa + En tesked + En bordskniv. Den ekvationen blev ett rensat avlopp. Så nu kan jag duscha utan att få översvämning. Det brukar annars vara vatten ända upp till tröskeln som  rinner bort efter några timmar. Sen var det dags att åka till färjfästet igen så gästerna fick åka hem igen.

lördag morgon

Igår kom min systerson till mig med morgonfärjan. Regnet öste ner när jag stod och väntade på färjan. På förmiddagen var vi först inne: W och jag. Jag skulle dricka lite morgonkaffe. W frågade om jag inte skulle ha ett underlägg till koppen, men det hade jag redan. Sen frågade han om jag inte skulle ha "filten". ("Filten" är en virkad kaffekoppsvärmare). Den behövde jag inte sa jag för den använder jag bara till mitt latteglas för att det inte ska bli för varmt att hålla i. Det saknar nämligen ett öra som kopparna har.
Hur som helst så sa W: "Du vill inte ha nånting!" Jo, sa jag. Jag vill ha en snäll pojke. Då säger han: "DU vill ha käääärlek." Var fick han det ifrån? Jag sa åt han att jag vill ju att HAN ska vara en snäll pojke. "Nä du vill inte ha MEJ. Du vill ha en annan som du kan ha kääärlek med och sånt där. Det vill alla." Vilken unge! Haha
 
Sen gick vi ut och tog en promenad fast det droppregnade lite.
 
 
 
På väg hem. Paraplyet som bärs av W skymtar i förgrunden.
 

Fritid

Det är inte klokt vad trött jag är ikväll. Kanske är det skärgårdsluften som gör det? Idag kom chefen på besök. Det var trevligt. Några frågor hade jag. Det hade också hon. Hon tyckte mitt hår blivit långt och undrade om jag permanentat, men jag sa att det ar skärgårdsluft och lite vatten som gjort det så. Jag kan vara lycklig då tyckte hon. Hon undrade också vad jag gör på fritiden med tillägget: har du någon fritid?
 
Det är faktiskt en mycket väsentlig fråga egentligen. Jag måste medge att jag tycker det kan vara svårt att skilja på arbete och privatliv när jag lever som jag gör. Tanterna vill gärna veta vad jag gör på kvällarna och helgerna. Jag lever själv och träffar inte så mycket människor på min lediga tid. På den lediga tiden brukar jag ibland hjälpa tanterna med det mesta som dom vill: lite extra tillsyn vid behov om anhöriga är bortresta, plocka bär, vattna blommor, städa, skjutsa m.m. Förra sommaren blev jag ganska slut av allt jag gjorde men i år är det faktiskt lite mindre att göra om inget oförutsett inträffar. Vad jag vet nu så blir det en hel del blåbärsplockning men inte så mycket annat om kvällarna. Tur det :)
 
Till helgen ska jag i alla fall få besök av "mina" som de säger här i skärgården. Mina släktingar kommer nämligen, eller några av dom. Pappa vill gå på loppisen som öppnat på Grindas så han kommer hit på lördag. Även syster och högst troligen systersonen kommer på besök samma dag.
 

Helgen som var

Så var helgen slut och även juni månad. Vart tog tiden vägen kan man fråga sig. Strax väntar en ny arbetsvecka. I fredags var solen framme men sen kom lördagen då det regnade hela dagen. Idag tittade solen fram lite blygsamt mellan molnen. Ett litet regnstänk kom det också på eftermiddagen.
 
I fredags kväll bakade jag. Förutom bröd blev det också en kaka.
 
 
På lördagen städade jag mest hela dagen, tvättade kläder samt lite annat småplock.  Nu är det bara strykning och städning av badrummet som återstår. Idag blev det en lång promenad till skogen.
 
Gudingen passerade. Det var som sagt molnigt idag.
 
 
Isabella tittade förbi
 
 
En plats vid havet