Jennys handarbeten - august 2013

Älgflugor!

Än finns det några fina sommardagar kvar. Den här veckan har jag varit ut och cyklat lite på finaste ön. Härligt väder :) Ikväll gick jag också i skogen och plockade blåbär, men motivationen tryter när jag jämt blir attackerad av älgflugor. Det sägs att dom inte har funnits här tidigare men på Kumlinge. För mig är det i alla fall första gången jag stiftar bekantskap med dom. Obehagliga typer är vad det är. Jag hittade 3 stycken innanför tröjan när jag kom hem samt en som kröp i nacken :( Usch säger jag bara. 
 
 
För övrigt var det en fin dag i skogen. Det börjar bli mycket lingon nu.
 
 
Säden har tröskats. Ser ut som guld på åkrarna nu..
 
 
På vägen från vindkraftverket Oskar..
 

Bloggen lever än

Intresset för bloggosfären har svalnat av den här sommaren. Det kan till stor del bero på att jag haft så mycket annat för mig. Jag återkommer lite senare och berättar mer om vad jag gjort i sommar. 
 
Just nu är jag ganska trött efter att ha jobbat mycket och haft andra sidoprojekt. Jag ser fram emot hösten med det lugnet som kommer när sommarruschen tar slut. I söndags jobbade jag sista dagen på m/s Skiftet så nu jobbar jag endast på land i kommunen vilket är skönt eftersom man slipper passa färjtider hela tiden. 
 
I veckan startade jag en gilla-sida på Facebook som heter Jennys handarbeten. Där kommer jag lägga upp bilder på mina handarbeten och handarbetsprojekt som jag håller på med. Bloggen kommer fortsätta existera och jag kommer fortsättningsvis skriva om mina dagar i Sottunga och annat som intresserar mig. 
 
Just nu så håller jag på att brodera en doptavla till mitt gudbarn som ska döpas i september. Såhär ser den ut i nuläget. Det blir alltid lite skevt när man ska fotografera men jag tror att det kommer att bli fint när den är färdig och har blivit inramad. Note to self: Skaffa en sybåge till future projects. Då blir det slätare och lättare att komma åt längre in på tyget. 
 

Filten i blå toner

Jag har handarbetat lite under semestern. Jag har blivit klar med den här filten i blå nyanser. Jag plockade ihop restgarner i olika blå toner som jag hade och kombinerade det med vitt och en svart kant runt alla rutor. I princip består filten av 2 olika sorters rutor. Den ena har mörkblå mitt och blir gradvis ljusare tills den blir vit. Den andra har vit mitt och blir gradvis mörkare tills den blir mörkblå.