Jennys handarbeten - march 2012

Minnen av sommaren 2011
Tourettes syndrom

Jag har tidigare skrivit om att jag läser specialpedagogik den här terminen. Neuropsykiatriska diagnoser och funktionsnedsättningar är något som ofta kommer upp på föreläsningar. Under seminariet då jag redovisade min skönlitterära bok om autism var det en klasskompis som hade läst "Mr Tourette och jag" av Pelle Sandstrak. Den boken handlar om Tourettes syndrom. Av en slump hittade jag till Bittes blogg via Bloggtoppen.fi.

Bitte är liksom jag galen i garn och hon har Tourettes syndrom och vill gärna sprida kunskapen om sjukdomen. Läs mer här.

Bitte var med i programmet Outsiders för några år sen. Hon vill gärna att klippet sprids. Här kan du se klippet:

http://www.kanal5play.se/program/play/outsiders-s06e09

Mary Kay

Jag skrev tidigare om Mary Kay och hudvårdsklassen som jag var på. Vid det tillfället köpte jag ett hudvårdsset med: rengöring, fuktkräm, ögonkräm och foundation.
Under hudvårdsklassen bokade jag också en tid för gratis makeuprådgivning. I fredags (alltså förra veckan) var det dags för Hudvårdskonsulten att komma hem till mig :) Jag fick testa grundläggande hudvård, hur man gör en bra bas och prova olika makeup-produkter. Såhär blev resultatet:
Sen fick jag prisförslag på olika produkter. Jag kände inte för att köpa smink. Dels så använder jag det inte så mycket så jag tycker inte det är värt att lägga så mycket pengar på. Dels så köpte jag hudvårdsprodukter på hudvårdsklassen och det var det jag var mest intresserad av.

Däremot så var det kul att få testa smink och få olika tekniktips och råd. Jag valde att köpa ett borst-set. Jag tyckte det var prisvärt och praktiskt. Man får plats med allt smink i etuiet på resa och har alla borstar man kan tänkas behöva. Hade jag köpt borstarna separat i en affär hade jag nog fått betala mycket mer. Idag kom borst-setet med posten. Såhär ser det ut:
Ny bloggdesign

Jag har pysslat med designen på bloggen hur länge som helst. Att få allt att stämma med färger, proportioner och typsnitt med mera tar sin tid. Man lyckas ju alltid hitta någon liten detalj som inte stämmer att reta upp sig på, t.ex. att man inte är nöjd med ordningen i menyn eller i mitt fall menyerna. Men nu så tror jag att jag är nöjd. Den här ljusa stilen på designen för vara över vår och sommar. Jag kommer inte orka peta i stilmallen och kodmallen i sommar. Då vill jag bara göra lite inlägg när jag känner för det. Så får jag se till hösten sen vad jag vill ha för stil på bloggen då.

Det senaste är att jag lagt in en Google Translate- widget. Jag ser på min Flaggräknare under Statistik att jag har några besökare från andra länder så jag tänkte att det skulle vara kul för besökare att kunna översätta bloggen till sitt eget modersmål. :)

Kategori:

Mormorsrutor i regnbågens färger

Av garnet som blev över efter vantarna och lampan har jag virkat mormorsrutor. Jag skarvade lite med annat restgarn i liknande färger. Jag ska göra en massa mormorsrutor av restgarn i regnbågens färger. Sen ska jag avsluta alla rutorna med en svart kant innan jag syr ihop dom. Det här blir ett projekt över sommaren tror jag att pyssla med på lediga stunder. Blir nog rätt läckert :)

Vårtecken

Öppet vatten är ett säkert vårtecken.Tussilago är ett garanterat vårtecken!

Fånga fåglar på bild är inte lätt

Självstudiedag. Vädret är fint och idag blev den där promenaden äntligen av. Jag gick ner till småbåtshamnen. Dit brukade jag gå oftare i början av utbildningen, men nu har det inte blivit av på länge.. Eftersom jag flyttade till en annan del av stadsdelen blir det inte lika naturligt att gå dit längre.

Jag ville fotografera lite fåglar men som de flesta som försöker fotografera djur är risken mycket stor att dom sticker precis när man vill ta fram kameran eller exakt när man ska trycka på knappen. På flera bilder syndes inte ens fåglarna. Blev bara suddigt och mörkt :( Men några bilder fick jag till nere vid småbåtshamnen iaf :)

Bryderier och broderier

Så var det dags för en ny vecka igen. Det går fort nu tills det blir sommar. Solljuset har kommit och dagarna känns längre. I helgen var det även dags att ställa om klockan till sommartid. Samtidigt som det är härligt med ljus och värme så blir jag otroligt trött på våren eftersom jag drabbas av vårtröttheten... Jag skulle ju vilja ha lite mer energi så jag skulle kunna motionera, vårstäda hemmet och promenera ner till havet och titta på fåglar. Nåja, kanske det lättar snart :)

Den här helgen fortsatte jag med mitt korsstygnsbroderi som jag snöat in på. Förutom det stora broderiet (som  för övrigt verkar bli ett ett långtidsprojekt) så kände jag för att testa lite mindre broderier. Det här broderiet vet jag inte riktigt vad jag har tänkt använda till. Kanske ramar jag in det och gör en mini-tavla till köket? Jag får se :) Jag tyckte iaf att det var ett kul helgprojekt att öva på bokstäver och små detaljer: en kaffekopp och en fjäril blev det och en ram i olika röda nyanser.

Broderiet är på stramalj ca 15 x 11 cm.På tal om korsstygnsbroderier så hittade jag den här sidan. Där kan man ladda upp en fil och få bilden som ett korsstygnsmönster. Det är enkelt och helt gratis.