Jennys handarbeten - december 2015

God jul!

Nu tar jag en julpaus och önskar er alla en god jul. 
 
Årets julgran.

Jennys jul - Lucka 14

Som ni säkert märkt blev det ett långt uppehåll i julkalendern. Jag känner fortfarande att jag inte orkar skriva så mycket. 
 
Jag inser också att jag inte kommer att bli klar med alla julbestyr innan julafton. 

Jennys jul - Lucka 13

Den julmysiga känslan börjar återvända nu när jag sakta börjar få ordning på allt. Idag har jag t.o.m. julpysslat lite efter att ha fått ett tips. 
 
Garnmössor
Jag gör garnmössor. Allt man behöver för detta julpyssel är: garn, sax och toalettrullar (eller hushållspappersrullar). Om man inte ska göra så många räcker det med en toalettrulle. 
 
Jag har en påse med små garnrester som inte räcker till något större projekt. De passar inte heller till mormorsrutor som jag vanligtvis virkar eftersom de är lite för grova och så lite att det är svårt att få ihop bra mönster. Till garnmössor var de dock helt perfekt. 
 
 
Börja med att klippa toalettrullen i ca 2 cm tjocka ringar. Klipp dom helst inte smalare än så för de blir inte bra sen i slutresultatet. (Jag gjorde en först med 1 cm bred ring och det blev inte bra alls.)
 
 
Sedan klipper man garnet i passliga längder ca 20 cm. Sedan är det dags att trä dom över ringen och klä in hela ringen. 
 
 
Därefter är det dags att avsluta hela arbetet med att sno ihop garnet, knyta ihop det och därefter forma tofsen på mössan med hjälp av saxen.
 
 
En mer exakt beskrivning av hur man gör finns i den här videon
 
Jag kommer att göra ett helt gäng med garnmössor som jag sen ska hänga i årets julgran har jag tänkt. Såhär blir de. 
 
Kategori: Julkalender
Taggar: Jennys jul julpynt julpyssel

Jennys jul - Lucka 12

12 december får jag ett ryck och känner för att börja julstäda hemma. Det känns så bra när allt är i ordning sen och lite mer hemtrevligt. Hemmet börjar likna ett hem igen. Skrivlusten har inte helt hittat tillbaka ännu. 

Jennys jul - Lucka 11

11 december dimper årets första julkort ner i min postlåda. Vem denna Eva är låter jag vara osagt, men ni kan få gissa om ni vill. :)
 
 
Jag har fortfarande inte skickat något julkort, men har i alla fall skrivit ett julkort som jag ska skicka till denna Eva på måndag. Eftersom jag fortfarande känner att energin lyser med sin frånvaro kommer jag att skicka julkort endast till de som jag får julkort av. Resten kommer att få en kollektiv hälsning på nätet eller en personlig hälsning när vi ses.
 

Jennys jul - Lucka 10

Jag kände helt plötsligt att jag bara inte orkar med alla julbestyr. Jag är så trött efter julmarknaden. Hemmet ser ut som ett katastrofområde. Förra året vid den här tiden var julklapparna inslagna och julkorten skickade. I år har inget av detta hänt ännu. 
 
Hur ska det gå? 

Jennys jul - Lucka 9

Jag kände att jag måste pausa julracet lite och gjorde ett depåstopp i förberedelserna. Jag blev helt matt och orkade inte skriva blogg eller ens ett julkort. 
Julkorten har fortfarande inte blivit skickade. Istället åt jag ett tredje julbord den 9.12. Det tredje julbordet gick i arbetets tecken i form av en jullunch på skolan. 
 
 
 
 

Jennys jul - Lucka 8

Julkorten har ännu inte kommit iväg, men lucia har firats idag i alla fall :)