Jennys handarbeten - august 2010

En stickad barntröja på gång

Det här är mitt aktuella handarbetsprojekt. Det ska bli en tröja åt en 3-årig pojke. Här ser ni fram- och bakstycket och ena ärmen. Jag ska sticka en ärm till och träda på rundstickan. Sen ska jag sticka oket med ett vitt mönster, avsluta med halsringningen och så ska jag sy sömmarna i ärmarna innan den är klar. Den har vucit fram mycket snabbare än vad jag trodde att det skulle ta. Jag är rätt nöjd med resultatet så långt.Snart tillbaka till studentlivet igen

Samtidigt som jag har ett liv här på Sottunga så har jag ju ett liv nere i den småländska småstaden Oskarshamn. Jag har haft lite kontakt med min klass där i sommar. Det ska bli jättekul att återse dom om några veckor. Jag har mitt studentboende där som jag var rätt trött på när jag åkte hem. Jag tycker att det saknar personlighet. Jag har planer på att inreda det och göra det mer hemtrevligt i höst. Annars vet jag att jag bara kommer att åka hem en gång i november och sen till jullovet i år. Ser fram emot en givande VFU (praktik), många trevliga aktiviteter med klassen och att få se nya platser i Småland. Ja, en spännande höst!

Redan augusti

Sommaren gick snabbare än vad jag tänkt mig. Det är ju redan augusti. Hur ska tiden räcka till nu börjar jag smått undra. Har i alla fall planerat in att jag ska träffa några släktingar och vänner innan jag ska återvända till Oskarshamn. Samtidigt känner jag att jag verkligen har utnyttjat sommaren till att göra precis vad jag vill i år. Jag har mått förhållandevis bra och kunnat njuta av livet på Sottunga i sommar. Ikväll var jag och jobbade på m/s Gudingen igen. Det blev ett kort skift den här gången. Imorgon ska jag städa lite hemma och ta en promenad i skogen och plocka blåbär. Jag har det underbart hemma. Känner verkligen att jag njuter varje minut och uppskattar mitt liv här. Varje dag känner jag så.