Jennys handarbeten - may 2015

Leveranser på väg

Nu verkar det som att jag löst de mesta problemen som jag haft med att starta min webshop. Nu handlar det mesta om att skapa ett sortiment. Jag väntar på 3 leveranser med inredningsprylar och trycksaker. En av leveranserna har jag redan förtullat så den borde vara här vilken dag som helst.
 
Nästa vecka besöker jag Lailas hantverk i Kumlinge som ligger i Ålands norra skärgård (Jag bor i Ålands södra skärgård.) Jag kommer då att hämta hem nya hantverk till mitt lager. Jag har även lite egen produktion på gång och även andra lokala formgivare. Nästa vecka kommer jag att få in lite lokal konst i sortimentet. Det är en lokal konstnär här på ön som bidrar med konst till sortimentet.
 
Det känns så bra att ha skapat en skärgårdsbutik på nätet där jag kan erbjuda lokala skapelser från Ålands skärgård till kunder runtom i världen.
 
Bild: Blossom
Kategori: Havsform
Taggar: blossom entreprenörskap företag hantverk havsform levande skärgård åland

MMsports

När jag studerade på högskola och tillbringade tid på studieorten skaffade jag årskort på gym och köpte nya träningskläder. Motivationen fanns och jag tränade flera gånger i veckan. Jag brukade varva ett eget styrketräningsprogram med olika gruppträningar, men sen när jag blev fast bosatt på ön försvann motivationen. Dels är möjligheterna till träning lite mindre här och dels så känner jag att det är annat som har tagit min tid. Den senaste tiden har jag dock börjat ändra mitt tankesätt. Jag deltog i en löparhelg som ordnades här på ön tidigare i våras och insåg att deet st finns många platser att träna konditionen på. Jag har också börjat fundera på att skaffa träningsredskap så att jag skulle kunna träna styrka hemma. Kanske är det även dags för lite nya träningskläder och framförallt skor.

I hälsobutiken MMsports som är en webshop med olika träningsprylar kan jag säkert hitta det jag letar efter.
Kategori: Tips
Taggar: mmsports

En skärgårdsbutik på nätet

Det känns som att jag har övergivit bloggen för en tid. Ändå kommer ni kära läsare hit och läser dagligen. Eller ni kanske inte läser dagligen men statistiken tycks i alla fall förbli densamma.
 
Under den här tiden som jag har övergivit bloggen har jag ändå inte övergivit datorn. Som jag nämnt i tidigare inlägg har mycket tid lagts på mitt nystartade företag: webshoppen Havsform. Havsform utvecklas kontinuerligt och blir mer omfattande än jag räknade med från början. Om det företaget kommer att bli lönsamt vet jag dock inte ännu men jag hoppas ;) Det är trots allt den första månaden som man kan handla i webshoppen.
 
Just nu har jag inte så mycket varor i sortimentet vilket har sina förklaringar.
 
Min företagsidé liknar inget annat. Grundidén handlar om att sälja hantverk som är lokalt tillverkade i Ålands skärgård. Hantverk tar tid och mina egna skapelser kommer inte att räcka till för att få till ett varierande utbud. Därför kommer mina skapelser så småningom få sällskap av andra hantverkares alster i webshoppen. Den här månaden ska jag träffa en utbildad artesan som bor i en annan del av skärgården. Hennes alster kommer man sen att hitta i sortimentet. Jag väntar också på tavlor av en lokal konstnär här på ön. Det är även flera hantverkare på gång längre fram. Det ska bli intressant att se hur det här utvecklar sig.
 
Utöver hantverk och konst kommer det att finnas ett sortiment av inredningsdetaljer och trycksaker som kompletterar utbudet. Inredningsdetaljerna och trycksakerna kommer från grossister i Finland och Sverige. Jag försöker välja ut produkter som passar in i min webshops sortiment. Produkter som passar in i en skärgårdsbutik på nätet. 
 
Vykort från Sköna Ting

Jag har haft lite problem med att få leveranser som jag väntar på. En sak som ibland kan ställa till det är det faktum att Åland står utanför EU:s skattegränser. Det innebär att jag måste förtulla in alla varor oavsett var de kommer ifrån. Samma sak gäller vid export, fast då är det mottagaren som för sköta förtullningen. Nu verkar det dock som att alla saker jag väntar på skickas iväg nästa vecka. Efter allt som strulat sig på vägen har proppen i flaskhalsen lossnat och allt kommer på en enda gång. Nu kan jag bara vänta på posten.