Jennys handarbeten - may 2011

En sybok sista helgen innan sommarlovet

Nu är den sista helgen på studieorten till ända för ett tag. Nästa helg åker jag hem till Ålands skärgård. Ska bli riktigt härligt att få återse alla släktinga, vänner och skärgårdsbor som jag tycker så mycket om :D

I helgen har jag pysslat och handarbetat i vanlig ordning. Jag blev klar med en sybok. Intressant färgkombination och lite snett och vint broderat men det är lite personligt och jag får ordning på nålarna ;) Ska sätta in lite reservknappar i den sen också.


Ännu en väska

Så var det måndag igen. Idag har jag suttit i skolan och skrivit på litteraturstudien som ska avsluta den här terminen. Nu är det bara den här veckan och nästa kvar innan det efterlängtade sommarlovet är här :D Ikväll har jag haft tvättstugan.

Sen var jag ut och cyklade till Ica Maxi här i stan. Jag cyklade nog lite oförsiktigt för av matvarorna som var i cykelkorgen hade ett ägg spruckit och grädd-tetran hade bucklat sig lite. Sånt som händer, men det var skönt ute ikväll. Kändes riktigt ljummet och skönt :D

Jag gjorde de sista detaljerna på en väska ikväll som en klasskompis beställt. Hoppas hon ska bli nöjd med den :) Även den gjord av garnhärvorna.

Benvärmare

Det känns inte som att jag gjort så mycket i helgen trots att den ändå gått väldigt fort. Igår var jag och fick håret klippt. Sen var vädret så fint så jag köpte en glass och la mig på en klippa i solskenet och vilade :) Idag blev jag klar med ett par benvärmare åt en 3-åring. Hoppas hon ska bli nöjd med dom :D 
Ha en fortsatt trevlig helg!

Kaffekoppsvärmare

Jag har ett latteglas som jag brukar dricka kaffe ur. För att jag ska kunna hålla i det när det är hett har jag ett virkat fodral som jag trär över. Det är välanvänt och ser lite daskigt ut. Jag hittade lite inspiration till att göra ett nytt fodral till glaset idag :D Mitt gamla fodral är i ett stycke. Den här varianten med knäppning var lite söt ;) Förvisso gjord som kaffekoppsvärmare, men det går nog att modifiera den lite ;)

Handarbetsprojekt

Jag har en mängd handarbetsprojekt på gång nu. Det är kul :D

1. Mönsterstickade sockor åt en vän.

2. Garnhärvorna har jag flera planer för. Jag behöver köpa grövre stickor om jag ska kunna sticka med det. Funkade bra att virka med grov virknål, men att sticka med klena stickor gick inte så bra. Kan tänka mig att det kan bli: vantar och sockor till Hjälpstickan, en väska till laptopen, stolsdynor till köksstolarna m.m.

3. Jag ska köpa stoppvadd och rött och svart bomullsgarn så jag kan göra Hjärtekatter. Mitt mål är att göra 5 hjärtekatter av mitt restgarn i bomull.

4. En kompis har fått barn och en annan ska få barn i år. Jag ska göra varsin babykofta åt dom.

5. Till ett projekt som heter Sticka för livet ska jag göra minst en halsduk.

6. Jag håller på att sticka 2 par benvärmare åt en väns barnbarn. Jag är snart klar med det första paret.

Sista dagen på praktikplatsen

Idag var det min sista dag på praktikplatsen. På morgonsamlingen överlämnade min handledare 2 avskedspresenter till mig. Den första presenten var ett kompendium av teckningar från alla barnen på avdelningen.
Den andra presenten var en skrivbok och en penna. Min handledare berättade att det är meningen att jag ska fylla skrivboken med ramsor och sånger som jag kan använda mig av sen när jag jobbar med barngrupper. En jättefin tanke :D Jag tillbringade en del av dagen med att skriva av olika ramsor och sånger som dom hade på avdelningen.Känns lite konstigt att jag nu ska vara tillbaka i skolan ett par veckor samtidigt som det också ska bli trevligt. Jag ser också fram emot att det snart är sommarlov. Jag har fått jobb för sommaren inom hemvården på Sottunga (som jag skrivit lite om i andra inlägg).

Virkad väska med mycket blommor

På måndag är det min sista dag på praktikplatsen. Sen ska jag återvända till skolan igen. Det har varit intensiva dagar på förskolan och jag har varit väldigt trött men samtidigt har det varit väldigt givande och jag hade gärna stannat längre och övat mer på olika moment i verksamheten. Igår blev jag klar med min virkade väska som jag tovat och dekorerat med detaljer i bomullsgarn. Så här blev den. Färgstark och personlig. Jag har haft tudelade åsikter om den men nu är jag väldans nöjd med att jag vågade ta ut svängarna ordentligt med mycket blommor  och chockrosa garn :D Allt måste ju faktiskt inte vara perfekt och följa en viss stil ;)

Virkad väska som ska bli tovad

Jag har varit tillbaka på min praktikplats sen i måndags. Ska vara där den här veckan och nästa innan det är dags för lite skola igen innan sommarlovet. Snöblandat regn och kyla på studieorten gör att man inte är så sugen på att gå ut och så är jag lite snuvig så jag drar mig för att gå till gymmet.. Blir mest hemma och vilar efter arbetsdagen.

Jag har virkat en väska av några nystan som blev av garnhärvorna. Väskan ska tovas sen. Hoppas det blir bra :) Jag har aldrig testat det förut men det ska bli kul att se hur det blir. Med sittunderlaget blev det ju inte tillräckligt tovat/filtat. Det blev väldigt många garnnystan av garnhärvorna. Jag funderar på att tova lite stolsdynor till köksstolarna.. Sen får jag se vad jag ska göra med resten av nystanen. Nåt blir det säkert ;)