Jennys handarbeten - june 2014

Almas hantverk o galleri

I år är det tredje sommaren jag ställer ut handarbeten på Almas hantverk o galleri. Galleriet som finns i Ålandsbankens gamla lokaler blev till just den där sommaren 2012. Då la banken ner sitt kontor här på Sottunga och lokalen blev tom. Galleriet drivs av Almagruppen.
 
 
Lokaltidningen Nya Åland skrev ett inslag om vernissaget 19 juni 2012.
 
Förra året utvecklades galleriet och vi satsade på en modevisning med gamla kläder vilket var jättekul. Tyvärr kom det inte så mycket folk på vernissaget då men sen ordnade Almagruppen årets sommarmarknad även kallad Sottungadagen. Det blev väldigt populärt. Julmarknaden 2013 ordnades också av Almagruppen.  Förra sommaren medverkade jag i lokalpressen med Almagruppen.
 
 
Galleriet utvecklas och blir bara bättre och bättre. I år har vi den finaste utställningen hittills.  Det beror dels på att bredden på hantverken har blivit större men också på att det är så mycket fina saker i år som gör sig bra tillsammans på den begränsade ytan i lokalen. 
 
 
I sommar har Alma galleri o hantverk öppet:
 
Måndag 10-14 18.30-2100
Onsdag 10-14
Fredag 10-14
Lördag 10-13

Missen med det blåvita sängöverkastet

Jag hade räknat hel fel på antalet rutor till mitt sängöverkast, men det var till min fördel för nu behöver jag inte virka så många rutor som jag trodde. Jag hade från början tänkt att det skulle bli 1600 virkade rutor som jag skulle dela upp i 4 delar med 400 rutor i varje del för att underlätta monteringen. I varje del skulle det alltså vara 20x20 rutor. Sen skulle jag alltså sy ihop de fyra delarna till ett överkast med måtten 200cmx200cm.
 
Jag brukar börja sy ihop lite rutor när jag har ca 100 st för att inte ha så många liggande och ta plats. Sen virkar jag nya efterhand dvs jag blandar lite mellan att sy ihop rutor och virka nya för att få lite variation i arbetet. När jag började sy ihop de första 20 rutorna såg jag att det blev en betydligt längre rad än jag räknat med. Jag var tvungen att kontrollmäta för att vara säker, men jo det räcker med 23 rutor på 200cm. Jag förstår inte hur jag kunde räknat så mycket fel. 
 
 
Så nu behöver jag bara ha 23x23 rutor i mitt sängöverkast. Jag kommer att låta det växa fram radvis istället för att dela upp det i flera delar. Jag tycker redan nu att det blir jättefint. Det blåvita känns verkligen som en fräsch färgkombo i ett vitt sovrum. 
 
 

Different design: inredningsprylar i vitt trä

Bild: eget kollage med bilder från www.differentdesign.se
 

 Tidigare i år köpte jag en badrumsskylt och ett trähjärta som hänger i ett fönster av märket Different design.  Nu är jag sugen på flera prylar av det märket. Här på Åland är butiken Bromarks återförsäljare av märket.
 
* En skafferiskylt i samma stil som badrumsskylten jag redan har.
* Ett smyckesträd har jag varit sugen på länge men inte vetat var jag ska ha det. Nu tror jag mig hittat en bra plats. 
* En förvaringslåda för värmeljusen.
* Något för slevar och skedar vid spisen.
Kategori: Inspiration
Taggar: different design inredning vitt

Spontan utflykt till Hamnklobb

 
Igår blev det en spontan utflykt till Hamnklobb. Vi grillade på engångsgrill och drack kaffe med köpekakor. Dagens tips är att våga göra spontana utflykter i närområdet där man bor t.ex. till en park eller som här en närliggande holme.  Det behöver inte vara så komplicerat eller ta mycket tid. Ett par timmar med förberedelser inräknat räcker. Trevlig helg! :) 

sommarsemester eller vintersemester?

Sen jag flyttade hemifrån för en massa år sen har jag inte varit speciellt mycket ledig om somrarna. När jag tänker efter har jag inte speciellt mycket behov av det heller. Det känns så mycket lättare att jobba på sommaren. Kanske är det ljuset eller att naturen visar upp sig från sin bästa sida. På något konstigt vis brukar jag hinna med en massa roliga saker även om jag så skulle jobba större delen av min vakna tid med flera jobb och diverse projekt. På hösten och vintern känns det alltid mer tungjobbat och behovet av ledighet upplever jag som större då.
 
Sommarkvällar i skärgården är oslagbara!
 
Det börjar bli lite båtar i gästhamnen.

Virkade rutor i olika färger

Jag gör lite handarbeten som jag kan fylla på mina hyllor på galleriet under säsongen vartefter det tar slut. 
 
Två grytlappar som jag ska lämna till Almas konst & hantverksgalleri
 
Av alla restgarner virkar jag ofta rutor. Tidigare har jag gjort en färg för varje varv på rutan men nu tänkte jag testa att göra enfärgade rutor av större garnnystan. Jag brukar plocka ihop färger till olika kombinationer.
 
Det här blev lite mörkare färger med svart kant. Det kommer nog att bli fler rödaktiga inslag här.
 
Det här blir ljusa färger med en naturvit kant. 

Midsommar 2014

Det blev visst ett längre midsommaruppehåll i bloggen hehe ;)
 
På midsommarafton blev jag bjuden på middag till Villa Barråsa. Vi var ca 20 personer där och hade det trevligt tillsammans med en massa god mat. I år gick jag inte till midsommarstången. Vädret var inte inbjudande precis
 
På midsommardagen var jag ute och cyklade.
 
Årets midsommarstång 
 
Dagen efter att det har varit fest på Sottunga kan man lätt få känslan av att det är lugnet efter stormen som lagt sig. Vid dikeskanterna kan det ligga ölburkar och cigarettpaket. Det är tyst och stilla överallt. Knappt en människa syns till. I söderbyn var det en som hade skrivit "Röhd" på den röda postlådan som hör till Norrgårds bara för att familjen Gröhn har en grön postlåda i samma rad av postlådor. Det fick jag tyvärr inte på bild. Fyndigt värre ;)
 
Två män jobbar med att gallra skog i Sottunga den här sommaren. Även dom hade ledigt över midsommar.
 

Det stora blå projektet

Förra sommaren virkade jag den här blåvita pläden.
 
 
Med inspiration från den och en hel del blå restgarner fick jag i helgen idén att göra ett sängöverkast i liknande stil. Rutorna kommer att bli i samma stil med jag kommer att skippa den svarta kanten och istället ha vit kant ytterst på rutorna. Jag tror att det kommer att bli nättare att ha ett överkast med aningen mindre rutor och vit kant. 
 
 
Jag har räknat ut att det behövs 1600 rutor för att göra ett sängöverkast som är två gånger två meter. Puh! Bara att fortsätta virka då ;)