Jennys handarbeten - june 2016

Projekt 25

Som jag tidigare berättat, behöver jag utöka sortimentet i min webshop Havsform. Det finns flera sätt att göra det på och jag har försökt tänka ut en strategi som består av flera delar. 
 
Del 1: Få befintliga konsthantverkare att leverera fler produkter för att få bredd i sortimentet. 
 
 
Häromdagen hämtade jag lite nya konstverk till sortimentet från Britta Gustafsson  som har sommarstuga här på Sottunga. 
 
Del 2: Ta in fler konsthantverkare i sortimentet. Jag söker och jag letar men vet också att det finns personer som jag kan koppla in men det tar lite tid att etablera och integrera dem på Havsform eftersom jag även håller på att göra om webshoppens hemsida. 
 
Del 3: Jag har satt som mål att skapa 25 nya produkter till hösten. Det känns som att jag har ett ansvar att göra många artiklar själv, eftersom det är många som frågar om det, men ska jag utveckla nya produkter behöver jag ha en strategi för att inte göra samma saker hela tiden. 
 
Därför har jag tagit fram strategin Projekt 25
 
Projekt 25
Jag har skrivit ner 25 förslag till nya produkter för att få lite inspiration vägledning i mitt skapande. Sen kanske inte det blir exakt som på pappret eftersom skapandet är fritt och kan ta egna vägar. 
 
De flesta produktförslag jag tagit fram är tänkta som bruksföremål, inredning eller klädesplagg. Några få är konstverk eller prydnadsföremål. Jag kommer mestadels använda återbrukat material eller garn i mitt skapande. En del av strategin är att det ska finnas en variation i skapandet: olika material och varierande tidåtgång gör chansen större att lyckas. 
 
 
Produkt nummer 1 är de virkade duktyngderna som jag bloggat om tidigare. 
 
Jag har börjat brodera olika tyger som jag ska ha som framsida på olika produkter, t.ex. kuddar, väskor och pennfodral beroende på vad det passar som. 
 
 
Kanske en broderad kudde? 
 
Drivved, stenar och andra saker som jag hittat i skogen och på stranden tänkte jag använda till att skapa olika bruksföremål i nya tekniker. Jag har lite olika idéer, så vi får se hur det slutar. :)
 
 
Lite senare mot hösten tänkte jag även återuppta vävning igen, kanske det blir någon matta. 
 
 
Min vävda sängmatta. 

Valmöjlighet

Haren ser ett gräsfält och har en stor valmöjlighet. Vilket håll ska han välja? Här finns mycket att äta. 
 
 
Kategori: Tisdagstema
Taggar: tisdagstema valmöjlighet

Det bästa med en blogg

Det bästa med att ha en blogg är att jag kan dela med mig av tankar, idéer och historier som ploppar upp i mitt huvud. 
 
Jag gillar tanken på att kunna kategorisera och arkivera inläggen, att kunna länka ord och lägga in bilder eller videoklipp i den löpande texten där det känns mest lämpligt. 
 
Bloggen öppen för alla, till skillnad från andra sociala medier som kräver inloggning. Det gör att jag får kontakt med så många olika typer av läsare. (Återigen tack för alla fina mail.) 
 
Från början var det här en blogg om min vardag i skärgården. Bloggen hade då adressen: http://blandkobbaroskar.blogg.se För ca två år sen fick bloggen sin nuvarande layout och bytte webbadress. Innehållet hade då börjat förändrats. Jag hade börjat skriva mer personligt om mig men även om mina handarbeten som tagit en allt större del av min vardag. 
 
Bloggen får allt fler besökare. Trots att jag inte skriver inlägg dagligen kan jag se på statistiken att det är rätt många som besöker bloggen varje dag. I år har bloggen även fått lite uppmärksamhet i en av Ålands två lokaltidningar. Den andra tidningen var jag (också) med i tidigare i vår. 
 

Pyssel

Idag blev jag klar med två nya konstverk föreställande fåglar och får. 
 
 
Att limma och måla räknas väl även som pyssel? 
 
Det här är min tolkning av denna veckas Tisdagstema
Taggar: brädor drivved fåglar får konst pyssel sten tisdagstema återbruk

Drivved och stenar.

 I helgen hittade jag jättefina strandfynd, bl.a. en massa fin drivved som jag ska använda till konstverk och bruksföremål. 
 
 
Jag hittade ett stort, kvadratiskt "träblock" som jag inte bestämt mig för vad jag ska ha till ännu. Andra fina saker jag fann var stenar och fler slipade glasbitar som jag har börjat samla på. 
 
 
Små platta stenar behöver jag till mindre konstverk som jag håller på att skapa. Det börjar ta sig nu. :)
 
 
Kategori: Projekt
Taggar: diy drivved färg måla seaglass sten strandfynd återbruk

Satsar på återbruk

Jag kan konstatera att jag behöver öka produktion och lager rejält för att företaget ska bli lönsamt. Jag har letat idéer och funderat på vad jag vill skapa. Handarbeten kommer jag att fortsätta med men jag kommer också att satsa mer på återbruk. 
 
Om någon vill bli av med gamla prylar så tar jag gärna emot följande saker: 
 
* Gamla brädor 
* Säckväv
* Gamla metallhandtag
* Metallkrokar och beslag
* Gamla hästskor
* Små plastbehållare (såna man hittar i Kinderägg)
* Glasburkar
* Gamla tyger och kläder (som kan klippas till mattväv)
* Restgarner
* Gamla ramar
 
 
Bild: Etsy
 
Kontakta mig
Just nu krymper lagret och jag väntar på nya leveranser från befintliga hantverkare. På Havsforms facebook-sida söker jag efter nya hantverkare till sortimentet.
Är det någon därute som är verksam i Ålands skärgård som skulle vilja visa upp sina produkter i Havsforms sortiment? Ta gärna kontakt. Även Åbolands skärgård kan vara av intresse.
 
 
Företagsidén
Företagsidén har utvecklats från en webshop till att även ha andra platser där utbudet visas upp såsom en shop-in-shop i Hotell HavsViddens presentshop och så småningom finns även ett sortiment i Mariehamns bokhandel. Produkter jag gjort själv finns snart även på skärgårdsfärjan m/s Gudingen. 
 
Tanken är att samla skärgårdsprodukterna. Jag har även ett utställningsrum i mitt hem som man kan besöka där hela sortimentet finns utställt för påseende. I utställningsrummet kan man handla direkt mot kontant betalning. 
 
 
Kategori: Havsform
Taggar: havsform återanvändning

Nymålat

Jag har målat några skyltar av gamla brädor. Det är så avkopplande att måla. 
 
Den första skylten gjorde jag igår kväll av några brädor som jag tror kommer från en gammal lastpall eller  något liknande. De gick i alla fall att pussla ihop med varandra. Istället för att limma ihop dem med varandra snurrade jag rep runt övre delen av skapelsen. Sen målade jag texten på frihand med en tunn pensel och akrylfärg. Jag har en stor tub vit färg som jag tycker passar fint på gamla brädor. 
 
 
Jag gjorde även en ny Havsform-skylt eftersom bokstäverna på den gamla skylten har tappat formen. Den gamla skylten var inte heller så behändig att ha med på marknader och liknande. Av en liten hjärtformad sten och en smal liten träslist blev det en vit miniskylt med texten "I (heart) SOTTUNGA"
 
 
På den långa skylten i graderande färgtoner står det: "DU kan skaka SANDEN ur dina SKOR men den kommer ALDRIG att lämna din SJÄL" 
 
Kategori: Konst Pyssel
Taggar: brädor konst nymålat reportage sten återbruk