Jennys handarbeten - may 2012

Till havsI skrivande stund är jag väg till Åland. Det är riktigt mycket folk här ombord. Verkar som många valde just den här dagen att åka. Det verkar vara mycket svenskar som ska tillbaka ikväll låter det på snacket i alla fall :p

Imorse när jag lämnade Småland var det både sol och regn. När jag hade kommit till Östergötland kom det ett kraftigt ösregn samtidigt som jag blev bländad av solen. Jag har varit med om det fenomenet någon gång tidigare. Även då förekom det den här årstiden. När jag närmade mig stockholm blev det genast mycket varmare och nästan lite kvavt. Trodde jag skulle få värmeslag när jag kom till Kapellskär. Nu känns det otroligt skönt att vara på väg hem. Jag är så trött efter att skolarbete. jag ska nog vara ledig resten av veckan och se över skoluppgifterna först på måndag. Medan jag väntade på färjan slog det mig att det är nu som är den bästa tiden. Det är som ljusast och grönskar mest och hela sommaren finns framför mig :)

Imorgon får jag dessutom åka färja igen vidare ut till skärgården :D

Till havs (snart)Nu känns det att sista motivationen för att gå i skolan går åt. Jag satt imorse och skrev, skrev, skrev medan det regnade ute. Det är första gången på länge som det regnar.  Annars har det bara varit fina dagar. Det har ju inte heller uppmuntrat till att sitta inne och skriva precis. Men nu börjar det likna något. Fattas väl bara annat när det är redovisningsdag imorgon. De senaste veckorna har känt oändligt långa och dötrista och tråkiga... men imorgon är det i alla fall sista officiella skoldagen för den här terminen. Sen är det SOMMAR på riktigt :) Jag räknar med att sitta och komplettera skriftligt de första dagarna i juni men då har jag i alla fall kommit hem och kan mejla in det. Visst är det konstigt att när något är nära så känns det ändå så fruktansvärt långt borta? Några få dagar känns som en halv evighet.
Under torsdag och fredag blir jag till havs innan jag når slutmålet. Fast jag blir nog inte på land alltför länge. Mamma pratade något om att åka till Kökar på en visit över dagen i nästa vecka. Om det blir av så kliver jag på i Sottunga när färjan passerar. Kanske ska jag passa på att ordna med jobbärenden när jag ändå är där eller så kanske det blir ytterligare ett besök innan midsommar. Jag får se lite hur det passar.
Det kanske blir lite stilla här i bloggen ett litet tag nu när det ska faras kors och tvärs, eller så kanske det kommer uppdateringar till havs. Om inte annat så hörs vi när jag har kommit fram.

Juliaresan

Förra veckan skrev jag om barncancerfonden i samband med årdagen av Lovas bortgång. Idag vill jag tipsa om Juliaresan. Juliaresan är en insamling till barncancerfonden som startades av 4 flickor som förlorade sin kompis Julia i cancer. Hon skulle ha fyllt 18 år igår. Flickorna kommer att samla in pengar genom att cykla från Östersund till Öland på 10 dagar. Deras mål är att samla in 1 miljon kronor.

Det bästa av allt

När jag provkörde Seat Ibiza fick jag ett presentkort från Kombogram som var värt 2 poäng. För 1 poäng får man en pocketbok eller en tidskrift. För 2 poäng får man en DVD-film. Man har ett urval att välja mellan på Kombograms hemsida. I presentkortet fick jag en kod så jag kunde beställa de produkter jag ville ha.
Jag var tvungen att bestämma mig ganska snabbt vad jag ville ha eftersom jag ville hinna få presenterna innan sommarlovet börjar. Jag valde en bok åt mig själv och en tidiskrift som jag tänker ge bort.
Boken jag valde heter Det bästa av allt. Den är skriven av Rona Jaffe. Av beskrivningen att döma verkar det vara en 1950-tals-version av "Sex and the city". Jag hoppas den ska vara bra :)

27 maj 2012

Det känns som att alla dagar är likadana nu i väntan på sommarlov. Det händer inte så mycket nytt. Idag postade jag en bok som jag fått såld. Jag säljer mina kursböcker som jag inte längre behöver. Det är så skönt att bli av med böcker som jag inte längre har användning för och samtidigt få lite pengar för det. Snart har jag fått alla sålda.
Sen tog jag en promenad till småbåtshamnen och fotograferade lite. Vilken tur att jag begåvats med förmånen att studera i en liten stad vid havet. Ibland går jag ner till småbåtshamnen bara för att titta ut mot horisonten och tänka att långt därborta på andra sidan havet finns kobbarna och skären som bildar landskapet Åland där släkten och vännerna finns.

Den blomstertid nu kommer

Jag fotograferade lite blommor idag när jag var ute. Tänk att blommor kommer i så många olika former och färger. Om inte naturen skapat dom som så hade nog ingen människa haft tillräckligt med fantasi för att åstadkomma all denna färgprakt.

Ingen popularitetstävling

Det förekommer ganska mycket i bloggvärlden att personer kommenterar bloggar med spam. Man gör helt enkelt reklam för en länk som man vill att bloggaren ska läsa. Jag tycker att det är en sak om man har skrivit en trevlig kommentar och länkar till en hemsida som berör ämnet som bloggaren tar upp i inlägget. Det är något helt annat när kommentarsfältet är fullt med länkar eller andra kommentarer som inte alls har med inlägget att göra. Storbloggarna får ofta kommentarer där den som kommenterar vill ha besök på sin hemsida/blogg. Här är några exempel.

KOMMENTAR 1:

http://länk.blogg.se
http://länk.blogg.se
http://länk.blogg.se

KOMMENTAR 2:

"NN kolla in min blogg! Det skulle betyda jättemycket för mig!"

KOMMENTAR 3:

"NN du är fantastisk! kan du hjälpa mig att få fler läsare till min blogg?"

Sen finns det dom som gör reklam för tävlingar på sina bloggar. Det ställer jag mig lite kluven till. Å ena sidan är det också reklam men har man skrivit en relevant kommentar så kanske det är något som bloggaren är intresserad av.
I bloggvärlden har det ju ändå minskat med åren i takt med utvecklingen av spamfilter och att bloggaren numera kan välja att godkänna kommentarerna innan de publiceras.
Det som stör mig mest just nu är att detta fenomen har kommit in på Instagram. Det är så tråkigt tycker jag. Om jag vill titta på bilder som en person har tagit vill jag läsa relevanta kommentarer inte en massa spam. Eftersom Instagram fortfarande är nytt går det inte att stoppa spamkommentarerna.

På Instagram kan det se ut såhär:

"All likes get returned"
"Every follower gets 10 likes on fotos"

Det jag vill säga är att livet är ingen popularitetstävling även om internet blir det mer och mer. Med min blogg har målet aldrig varit att bli känd och populär. Den är mer som ett anteckningsblock där jag sparar mina dagar och idéer. I början när jag knappt hade besökare gick jag ofta tillbaka och läste gamla inlägg för att läsa minnen och leta efter idéer som jag sparat. Med tiden har jag lagt lite mer på designen, skaffat reklam och anslutit till andra sociala medier. Jag kan förstå att det finns personer som vill bli kända genom sitt bloggande, men jag tror inte att det ligger så mycket kvalitet i att spamkommentera andras bloggar. Skriv hellre en trevlig genomtänkt kommentar och tänk på att storbloggarna lägger mycket tid på sitt bloggande och har oftast en personlig stil eller nisch på sin blogg.


Bild: Weheartit

Små virkprojekt

Jag brukar använda konservburkar för alla mina småsaker som t.ex. pennor och virknålar. För de ännu mindre sakerna har jag små askar eller skålar. Konservburkarna kan se lite tråkiga ut så ett lagom pyssel vore att virka en typ av fodral till burkarna eller att vira dom med garn eller snöre. Jag har en burk som är virad med ett sisalsnöre i liknande färg som ses på bilden.

Något som jag har tänkt på en längre tid är att virka disktrasor i bambugarn eller lingarn. Bambugarn och lingarn är mest lämpliga för dessa ändamål eftersom de sägs ha antibakteriella egenskaper. Till skillnad från traditionella trasor blir de dessutom bättre med tiden, miljövänligt och ekologiskt med andra ord. Det finns en beskrivning här eller så kan man ju bara virka fastmaskor som på bilden.

Något som jag sett här och där på internet är att det virkas skrubbsvampar, så kallade Tawashis. En sån ska jag virka och ha i köket. Det verkar dessutom ganska enkelt och dom blir så fina. Beskrivning finns här.