Jennys handarbeten - april 2015

Glad valborg!

Bloggen har fått väldigt lite tid på sistone. Min datatid har istället lagts på att skapa en webshop. Jag har designat hemsidan själv och gjort allt tekniskt arbete.  Datanörd skulle kunna vara mitt nya mellannamn. ;) Ibland har det blivit fel också då har jag fått fråga hjälp av webhotellets support, men jag lyckades ro ihop mitt lilla projekt och det går faktiskt att handla i webshoppen också. Lite pyssel finns det att göra ännu men likväl fungerar det mesta. Välkomna till -> Havsforms webshop.
 
 
 
 
 

Nu fungerar hemsidan!

Nu fungerar min hemsida äntligen. Jag är extra nöjd med drivvedsbakgrunden och gråskalan på sidan. Jag ville ha det ganska stilrent men ändå lite skärgård över stilen. Du hittar den här.
 
Utbudet är ganska skralt än så länge, men det är under utveckling. Jag hoppas på att flera lokala formgivare så småningom ska ansluta sig till sortimentet.
 
Jag håller även på att undersöka hur export fungerar eftersom jag vill kunna ha sälja till kunder utanför Åland. Åland har ju lite knepiga skattegränser vilket gör att det räknas som export redan när man skickar till Finland och Sverige. Något som man kanske inte tänker på, då Åland ändå hör till Finland och dessutom har det svenska språket.
 
Sen håller jag på att fixa betalningssystem, men det har blivit ett litet tillfälligt problem på vägen. Jag hoppas det ska lösas snarast.
 
Hemsidan behöver också kompletteras med olika sidor och länkar så det finns lite att göra, men det känns bra att åtminstone ha en fungerande hemsida nu. :)
 
 
 
 
Kategori: Havsform
Taggar: ehandel företag havsform hemsida

Grovstickat, marin stil och japanska trädgårdar

Denna långa fredag lider mot sitt slut. Jag har fortfarande mycket annat som tar min tid vilket gör att bloggen får lite uppmärksamhet. (Jag siktar på att ladda upp en hemsida innan påsken är slut.)
 
Trots det så är ni lika många läsare som tittar in varje dag som när jag var en flitig bloggare, vilket gläder mig mycket! Extra glad blev jag över att jag under den här veckan fått en förfrågan om att ställa upp i en intervjustudie för en c-uppsats. Ämne: dysfunktionella familjer och maskrosbarn.
 
Den här veckan har tre inlägg som handlar om helt andra saker fått flest läsare.
 
3. Stickat i inredning

För ett par år sen såg jag en extremt grovstickad filt i SVT:s vinterstudio som jag tyckte var helt makalös. Jag drömde om grovstickat och funderade på var man hittar material för att kunna sticka själv. Kanske måste man gå till källan, dvs. de som föder upp får eller åtminstone få tag på materialet tidigt i processen?
 
2. Inrett båthus
 
Den marina inredningsstilen har länge lockat mig men trots det så syns det knappt i mitt hem. Kanske beror det på att mitt hem är en mix av fått, lånat, begagnat och egentillverkat?
 
Men vad gör det, snart får jag slå upp min egna lilla webshop där jag kommer att sälja (förutom egna och andras hantverk) inredningsprylar i marin stil. Åtminstone så har grundplanen var att webshopen ska ha en skärgårdsprägel på något sätt när jag bestämde mig för namnet Havsform. Fortsättning följer på det ;)
 
1. Japansk trädgård
 
På första platsen den här veckan hittar vi ännu något som länge lockat mig. De japanska trädgårdarna. De är så vackra, rogivande och naturligt vackra, men ack så krävande. Jag vet inte om jag skulle ha förmågan att hålla en japansk trädgård i skick men det skulle vara väldigt trevligt att ha en sådan på lämpligt avstånd att göra ett besök i. Lite meditativt. Tills dess får jag ta promenader på skogsstigen som ligger när mitt hem. Det är också rogivande. :)