Jennys handarbeten - january 2012

Norska vantar

De här vantarna stickade jag för 5 - 6 år sen. Mönstret kommer från en bok om stickning som hör till en serie. Jag har några böcker i serien som jag hittat hemma hos mamma. Det här mönstret heter i boken "Norska vantar" Det finns också ett matchande mönster på en norsk lusekofta. Jag tycker att den här modellen på vante är så bra för den har en lång mudd som sitter bra trots att den inte är resårstickad. Mönsterstickningen gör också att vanten blir tjock och håller värmen. En bra grundmodell att variera med olika mönster! I boken är färgerna tvärtom dvs svartvitt mönster med röda bårder.

Nånting blått av nånting fått

Mitt senaste projekt är nånting blått av ett garn som jag fått. Jag skrev ju i höstas om att jag fått garn. Av det blå garnet har jag börjat virka något som jag tror ska bli en blå tunika. Hur den blir i sitt färdiga skick är ännu inte bestämt. Framstycke och bakstycke blir lika och sen ska jag sy eller virka ihop sidorna men sen funderar jag fortfarande på detaljer och hur den ska se ut upptill. Jag funderar på att göra två fickor och sen är frågan hur jag ska göra med halsringningen? Kanske blir en båtringning eller en pololiknande krage. Kanske en ståkrage?. Ja, jag får se vad som växer fram :) Såhär ser det ut för tillfället:

Ordning och reda

Jag har försökt skapa ordning i min garnlåda och nystat upp alla garn som saknar banderoll och de allra minsta restgarnsbollarna fick hamna i en glasburk. Jag har också tänkt att jag inte ska starta för många projekt på en gång utan istället göra klart det som påbörjats. Hmm.. får se hur det går med den saken ;)Det regnbågsfärgade garnet fick jag i present av en kompis när vi firade min födelsedag i förskott. Jag fick också ett ljus och av mormor fick jag en kaffebryggare och av mamma en skål med fyra fack och av pappa fick jag en bordsklocka som samtidigt är en väckarklocka. Lite suddig bild men den är i svart läder med vita synliga sömmar. Rätt snygg faktiskt :)

Virkad tubhalsduk - Järbo Stella

Under jullovet hann jag såklart med lite handarbetsprojekt :) Jag har 2 projekt som är på gång: ett par sockor och en väska som snart är klar. Ett projekt som i alla falll hann bli klart under jullovet var en virkad tubhalsduk åt mig själv i garnet Järbo Stella.Jag gillar den självrandande färgen :D

Juluppehåll

Nu har skolan börjat igen sen drygt en vecka tillbaka. Jag fick ett par veckor hemma i skärgårdslugnet över jul och nyår. Det var så skönt att få vara hemma :) Det blev julfirande med familjen på fasta Åland och sen tillbringade jag resten av tiden på Sottunga.
Den 30 december besökte min 5-åriga systerson mej över dagen. Jag hämtade och lämnade han vid färjan. Vi tog bland annat en promenad till vindkraftverket Oscar (som han är så fascinerad av) och hann även titta på kossorna. Han hjälpte också till med lunchen och att tvätta kläder innan vi läste saga och vilade en stund innan han skulle åka hem.