Jennys handarbeten - april 2013

Vår på väg

Lite snö ligger ännu kvar men våren är på väg med stora steg. Rejäla skyfall flera dagar i rad sköljer bort rätt så mycket av snön och här och där tittar små vårblommor fram. 
 
Snödroppar i trädgården
 
Igår kom min cykel som jag beställt så nu cyklar jag mest även idag fast det inte var speciellt kul när det regnade och blåste på vägen hem. 
 

Skogsmulle och däckbyte

Trött, trött, trött... Den här helgen som gått har jag varit på Skogsmulle-kurs i Mariehamn. Det var jättekul och gav mycket men oj vad jag var trött sen när jag satt på färjan hem igår kväll. Idag hade jag inga barn på dagis och passade på att pyssla lite med det Skogsmulle-material som jag tog fick med mig från kursen. Jag har bland annat laminerat sång-kort att ha med till skogen och börjat skissa på Skogsmulle-dockan som jag ska sy.   Jag väntar sen på boken om Skogsmulle och boken om hans vän Laxe (som bor vid vatten) + lite annat innan jag kan börja ha Skogsmulle på dagis. Det ska bli kul :)
 
På kursen varvades praktik med teori ungefär 50/50 vilket var bra. På bilden ser man när vi gjorde spegel i skogen. Lakanet delas i fyra delar och i den första rutan läggs några naturföremål och sen ska det speglas i de andra rutorna.
 
 
Idag har P hjälpt mig att byta däcken i sitt garage så slapp jag göra det utomhus i ösregnet som hållit på hela dagen. Tanken var också att min nya cykel skulle komma med färjan idag men det blev något fel och den kommer senare i veckan istället. Jag hade nog ändå inte velat cykla imorgon om det ska ösa ner såhär så det gör inte så mycket ;)

Ska vintern aldrig ta slut?

 
Ibland känns det som att vintern aldrig ska ta slut den här gången. I mars månad fanns inte ett endaste litet tecken på att våren var på väg men nu börjar det i alla fall finnas några små tecken. Efter påsken gick vi på dagis    en dag och tittade på de nya lammen som fötts vid Norrgårds. På vägen tillbaka till dagis plockade vi tussilago som växte vid en dikeskant. För några dagar sen såg vi blåsippor som växte vid ett träd på skolgården. 
Men å andra sidan så kom det en ny omgång med snö i söndags och den lilla snö som smälter till vatten fryser till is på nätterna. 
 
 
I måndags var vi på dagis till Kökar och hälsade på kollegorna där. Vi har börjat med lilla förskolan och i onsdags när vi hade Klapp & Klang med prästen här på ön så testade vi utrustningen i skolans musikrum. Vi har också varit ute och plockat skräp. Det finns förvånande mycket skräp även om ön i stort sett är skräpfri.
 
Idag lekte vi middagsbjudning men jag var enda riktiga gästen. De andra var låtsasgäster med olika personligheter som jag hittat på hehe :)