Jennys handarbeten - november 2015

Saffranssockerbullar

Nu är julracet här, med allt vad det innebär.

Det ska skickas julkort, ätas julbord, fixas julklappar, bakas pepparkakor, göras julgodis till toner av julmusik, drickas glögg och provsmaka pepparkakor samt förberedas för julmarknad.

Sedan ska det handlas julmat och se till att julklapparna hamnar på rätt plats och till rätt person. De senaste åren verkar familjen ha hittat sina julklappar antingen till påsk eller mors dag. Vad gör jag för fel? :)

Jag invigde julracet idag med att baka en omgång saffranssockerbullar med vitchokladfyllning. Receptet hittar du här

 
Julracet är lite som att cykla i nerförsbacke. Det går i ett allt snabbare tempo tills man slutligen når målet. Ibland kanske man t.o.m. missar målet: den fridfulla, lyckliga julen där alla har det trevligt tillsammans. Istället kanske man har somnat i soffan framför Kalle Anka med ett mjöligt förkläde på sig och en pralinask i famnen. ;)
Kategori: Recept - bakverk
Taggar: baka jul recept saffranssockerbullar vit choklad

Rostigt

Det råder lite bloggtorka på den här bloggen, vilket till stor del beror på att jag har så mycket annat som tar min tid. Speciellt nu när det börjar gå mot jul. 
 
Här kommer i alla fall min tolkning av denna veckas Fototriss. Veckans tema är egentligen ett tema som ligger kvar sen förra veckan, men eftersom jag inte var med då, så passar det ju bra att delta nu. :)
 
Idag snöar det för första gången den här vintern på ön, så det är svårt att fotografera ute medan snön yr. Blöt är den också.
 
Därför har jag valt att visa några gamla bilder på olika rostiga saker man kan hitta här, på Sottunga. Det finns mycket gamla saker här och där i skogarna. En promenad i skogen kan vara något av ett skattjakt. Man vet aldrig vad man kan få upptäcka. 
 
Ett gammalt rostigt oljefat låg mellan två bergskrevor. 
 
Det här är en fiskrök. Det är väldigt svart innanför luckorna. Röret som man ska elda i är ganska rostigt.
 
Den här skylten börjar bli lite rostig. Skylten sitter på ett en teknikbyggnad som hör till öns enda vindkraftverk. 
 
Det här var min tolkning av veckans Fototriss
Kategori: Fototriss
Taggar: fototriss rostigt

Min YouTube-kanal

Jag har börjat spela in videoklipp max 15 minuter långa på min YouTube-kanal, om mina handarbeten och min vardag i skärgården.
 
Det här är det andra videoklippet som jag har lagt upp.
 

Din åsikt om webshoppen

Jag håller på att utveckla min webshop och vill gärna få lite respons om vad just DU tycker om den. Gå gärna in på den här länken och svara på min enkät. Du kan delta i enkäten endast 1 gång. Svaren inkommer anonymt och det går att delta i enkäten fram till 6.12 2015.
 
Tack för din medverkan!
Kategori: Havsform
Taggar: enkät havsform

Reflektion

Solen reflekteras i havet.
 
 
Det här är min tolkning av denna veckas Tisdagstema.