Jennys handarbeten - april 2014

Intensiv vecka

 
Det har varit och är fortfarande helt lljuvliga dagar. Veckan som passerat bestod till stor del av arbete men i lördags var jag iväg från ön en sväng för att vara tärna på min bästa väns bröllop. Det var en vacker dag och min vän J och hennes fästman valde en borgerlig vigsel utanför huset där de bor. Jag hann också träffa min pappa under dagen en snabbis innan jag åkte hem igen.
 
Igår var det lite jobb men han också med en båtutflykt med P och A till holmen Björkkläppen där vi stannade och drack kaffe. Bra avslut på en intensiv vecka :)  

Glad påsk

 
Hoppas ni haft en fin påsk. Här har det varit mycket påskmat: påskbord, grillat korv, rökt fisk. Idag blir det grillat kött ute. Glad påsk! 

En ovanlig vår

 
Påsken står för dörren och våren är här. Här på ön blommar vårblommorna för fullt. Ett tydligt vårtecken är när Scillan blommar i backen vid Kloars. Det blåser kallt samtidigt som solen skiner. Kanske är det ändå typiskt för vår i skärgården. Det är färre fåglar i farten än det brukar vara. Häromdagen sågs den första sädesärlan och det är ovanligt lite Gudingar och andra sjöfåglar i sjön. 
 
 

"Ta en stol och slå dig ner i soffan"

 
Framöver blir det fullspäckade dagar: jobb, påsk, bröllop, valborg, mors dag, student och sen helt plöstligt är det midsommar. Bilen gick inte igenom besiktningen men kommer hoppningsvis få lite hjälp med att  åtgärda felet om ca 2 veckor.  Det är något med bromsarna.
 
Jag passerade mmidsommarstången idag och insåg att det är midsommarafton om ca 2 månader. Denna underbara tid då sommaren finns framför en som ett oskrivet blad.. Sommar i skärgården är ljuvligt även om jag i slutet av sommaren är trött på alla sommargäster och längtar efter lugnet som hösten erbjuder. Egentligen är det väl inte sommargästerna jag tröttnar på utan snarare fart och fläkt. Det fina med Sottunga är ju småskaligheten, man kan gå hem till varandra och "ta en stol och slå sig ner i soffan" som P brukar säga ;) 

broderier och bryderier

 
Den här veckan har det inte hänt så värst mycket. Jobbat precis som förra veckan. Det känns att jag jobbar mindre i år än jag gjorde förra året. Hur framtiden blir med jobb är svår att säga, men jag klarar mig än så länge.  Den här veckan har jag broderat på en vigseltavla som jag hoppas få färdig till  26/4 då jag ska vara tärna på bröllopet.

Promenad till Lökvik, plockat en sten och virkade rutor

Förra veckan jobbade jag som bara den både tidiga morgnar och kvällar. Ofta delades arbetet upp i fyra delar under dygnet. Den här veckan är det kav lugnt med betydligt mindre jobb. Denna vecka har jag: tagit en promenad till Lökvik och plockat en sten. Jag har virkat och sytt ihop rutor till en rutfilt, funderat på detaljer kring bästis J:s bröllop och idag är jag till stan för att besikta bilen.