Jennys handarbeten - april 2011

Filtat sittunderlag

Jag nystade upp de sista härvorna av ull.Sen på fredagskvällen bakade jag bullar och fick sen besök till kvällskaffet av en vän på ön. Det var kul. Vi pratade en hel del... Sen när hon gått såg jag mitt framstycke till en blivande handväska ligga på min säng. Det blev ite riktigt som jag tänkt mig för det är lite för stort, virkat på ett annat sätt än vad jag önskat osv. Hursomhelst så kom jag på att det skulle kunna bli ett filtat sittunderlag av det istället :D Jag slängde det i tvättmaskinen på 40 grader. Det har lång torktid men jag tror det blir riktigt bra. När jag ska filta min handväska ska jag nog tvätta på minst 60 grader så det blir filtat ordentligt. Sittunderlaget blev inte helt "tätt" men det har sin charm ;)

16 härvor ullgarn

Sommaren 2010 ropade jag in lite saker på auktionen här på Sottunga. Bl.a. en koffert full med saker. I den fanns 16 härvor grovt ullgarn. Jag tillbringar några kvällar nu med att vira garnet till nystan. Många blir det... Har tänkt att jag ska virka en väska och filta den i tvättmaskinen. Kan nog bli fint :D Sen får jag se vad jag gör med resten av garnet som blir över. Kanske fler filtade saker?

Vågskvalp, solsken och fågelsång

Under påskdagarna besökte jag familj och vänner. På söndagen åkte jag ut till Sottunga med min syster och systerson. Dom åkte hem igår. Underbart med våren i skärgården :D Det är så härligt med vågskvalp, solsken och fågelsång. I år kommer jag att fira valborg här. Det ska bli mysigt.

Stickad klänning

Så var det fredag igen och jag har avklarat min första vecka på praktikplatsen. Jag var så trött de första dagarna men igår fick jag lite sovmorgon och då verkade tröttheten ge med sig :) Idag hade jag ett samtal med min handledare på praktikplatsen om min uppgift som jag ska genomföra. Känns som att det kommer att bli bra.

Under veckan var temat på Online stickcafét jag skrev om tidigare randigt. Jag har ett projekt som legat i vila, en klänning som jag började sticka under de allra första veckorna av första terminen av utbildningen. I höst är det 2 år sen O_o. Nu när temat var randigt fick jag ju en anledning att ta upp stickorna igen ;) Jag har blivit klar med bakstycket och påbörjat framstycket. Hoppas bli klar under våren men får se hur det går. Har ju några andra projekt också som väntar. Sockor, vantar och lite annat... Ja, man får se hur det blir, men en dag ska klänningen bli klar :D

Pluggar, pluggar, pluggar

Förra helgen satt jag och skrev uppgifter till skolan. Denna helg blev det en favorit i repris, eller ja inte så mycket favorit som repris kanske... Det är dom där uppgifter som jag blivit efter med :( Fast nu börjar jag se slutet på den sista uppgiften :D Den jobbigaste lämnar man till sist självfallet..

I övrigt så försöker jag träna upp konditionen till Margaretaloppet i Kalmarsundsparken i maj. I tisdags sprang jag 5 km på löparband på gymet. Idag sprang jag i elljusspår i skogen. Lite orkar jag springa men behöver bli mycket bättre om jag ska förbättra min tid och orka springa hela sträckan. Ja, man får se hur det går.

Imorgon börjar min praktik på en förskola med barn i ålder 3 - 5 år. Det ser jag fram emot. Känns skönt med lite avbrott från all teori i skolan nu. Jag behöver få komma ut i verksamhet nu och jobba lite. Längtar!!!

Key Lime pie

Den här pajen har jag bakat ikväll.

300 g digestivekex
100 g flytande margarin (smält smör går lika bra)
1 tsk vaniljsocker
I burk kondenserad mjölk (ca 400g)
4 äggulor
1 dl färskpressad limejuice

Gör såhär:
Blanda kex, margarin, vaniljsocker och kanel till en grynig massa i en mixer. Tryck ut degen i en form med avtagbara kanter och grädda i 200 grader ca 5 minuter. Låt svalna. Rör ihop den kondenserade mjölken med äggulorna och limejuicen. Slå smeten i det avsvalnade pajskalet. Låt stå i kylen ca 4 timmar. Klart!Mönsterstickade sockor

Ikväll testar jag en ny grej för första gången. På Facebook har jag hittat till gruppen Online stickkafé. Väldigt smart idé måste jag säga :D Nu kan jag ju sitta varsomhelst bara jag har datorn (och internetuppkoppling) med mig och delta i stickcafét på tisdagar och torsdagar. Kul att utbyta erfarenheter och bilder samtidigt som man motiveras att både komma igång och att avsluta stickprojekt. Ikväll är temat sockor. Jag har påbörjat dessa:

Givande dag

Idag har jag haft en intensiv och givande dag. Först så skrev jag en tenta i skolan. Skönt det var när den var över kan jag säga. 4 sidor text men man fick ju ha med sig böckerna och leta svaren i förstås.. Efter det gick jag och en klasskompis och fikade. Sen tänkte jag köpa lavendel som jag tänkte ha till att baka lavendelskorpor men butiken där dom säljer te, kryddor och annat var stängd pga sjukdom. Så jag får gå dit en annan dag istället... Jag cyklade hem och tog det lugnt en stund innan jag cyklade till gymet. Jag sprang 5 km på ett löparband där. Tanken är ju att jag och klassen ska springa Margaretaloppet i Kalmarsundsparken i maj så det gäller att få upp konditionen ;) Idag sprang jag på samma tid men jag skulle ju gärna förbättra min tid lite, helst så att jag får springa om klasskompisen som kom först av oss förra året ;D. Nå vi får se hur det går..