Jennys handarbeten - october 2015

I luften

När jag försökte spana efter saker att fotografera i luften idag till veckans Fototriss såg himlen ganska tom ut. Varken intressanta molnbildningar eller en fågel så långt ögat kunde nå, men en sak finns det som dyker upp lite varstans i landskapet: elledningar. De ser ut som långa svarta linjer som breder ut sig mellan stolparna som bär upp dem.
 
Just nu håller elledningarna håller på att bytas ut här på ön. På vissa ställen är det långt mellan elstolparna. Då syns (nästan) bara elledningar i luften tills man ser var nästa stolpe är.
 
 
Elstolparna står sammanlänkade på en rad som löper genom skog och mark.
 
 
Gamla stolpar ska ersättas med nya, men tills vidare står de gamla elstolparna kvar (lite på svaj) bredvid de nya.
 

Det här är min tolkning av denna veckas Fototriss.
Kategori: Fototriss
Taggar: fototriss i luften

Havsformbloggen

Igår startade jag en ny blogg: Havsformbloggen. Där kommer jag att blogga med ett företagsperspektiv. Jag kommer att skriva om sortimentet i min webshop och saker jag skapar till försäljning samt bidra med lite inspiration och berätta om hur det är kan vara att driva företag i skärgården.
Du hittar bloggen här.
 
Den här bloggen, Jennys handarbeten kommer jag förstås att ha kvar och fortsätta skriva precis som vanligt.
Kategori: Havsform
Taggar: #digitalimera

Fortsätter med restgarnsvirkningen

På onsdagar brukar jag försöka skriva här i bloggen om aktuella handarbetsprojekt. Just nu har jag som jag tidigare berättat inga nya spännande projekt utan fortsätter med restgarnsvirkningen och det känns fortfarande som en lättnad när det minskar i garnlagret så varför skulle jag byta fokus nu? :)
 
Just nu växlar jag mellan sängöverkastet i blåvitt och restgarnsplädarna som jag visat tidigare här. Sängöverkastet börjar bli rätt stort nu så det är mysigt och varmt att ha i famnen framför teven på kvällarna i sällskap av ljus och en kopp kaffe. 
 
 
 
Dock börjar det snart närma sig julmarknadstider och jag har ett och annat uppdrag som jag också "borde" börja med, men tid för det kommer så småningom :)

Tänk stort. Tänk jättestort. Typ två gånger två meter.

Förra sommaren började jag virka ett sängöverkast bestående av rutor i blått och vitt, men ju mer jag tittade på det jag hittills åstadkommit så insåg jag att det skulle bli för plottrigt med så många små rutor i flera nyanser på den tänkta sängen.
 
 
Därför bestämde jag mig för att ändå använda garnet och färgskalan. Så istället för en massa små rutor har jag börjat virka en jättestor ruta. Rutan ska bli 2 x 2 meter stor när den blir färdig och passa till min dubbelsäng.
 
 
Jag testade lite att lägga det jag åstadkommit hittills med jätterutan på sängen och det ser ut att kunna bli väldigt bra. Det passar verkligen ihop med den ljusa inredningen och mina vävda sängmattor med jeansinslag.

Bred

Den gamla ladugårdsbyggnaden som ligger bredvid vägen är ganska bred.
 
En sommarbild från arkivet på Strandbergs ladugårdsbyggnad.
 
Det här är min tolkning av denna veckas Tisdagstema.

Restgarnsplädarna

På handarbetsfronten blir det försättningsvis mest restgarnsprojekt för mig. Det känns så skönt när det minskar i garnpåsarna.
 
Den färgglada pläden med svart kant växer fram. Jag har ännu inte bestämt mig för hur stor den ska bli. Den vanliga storleken eller om jag ska våga mig på en dubbel storlek. Vi får se. :)
 
En färgglad pläd av blandade restgarner med en svart kant.
 
En pläd med enfärgade rutor och naturvit kant får ett lugnare intryck. Den här känns det mer givet att göra i dubbel storlek om jag orkar.
 
Enfärgade rutor med naturvit kant.
Taggar: filt handarbete pläd projekt restgarn ruta rutor stolpruta virka

Höstfärger

När nätterna blir kallare på hösten får himlen ofta en aftonrodnad, därför blir detta min tolkning av denna veckas tisdagstema.
 
Gästhamnen i skymningen
Kategori: Tisdagstema
Taggar: höstfärger tisdagstema

Vi har tittat på ett hus

Det här är en fortsättning på inlägget Servitörlinjen.
 
Det är fortfarande höst det där året som är 2003. Jag går på en 1-årig servitörlinje på Ålands hotell- och restaurangskola.
 
Under hösten känner jag hur livet börjar gå framåt alldeles för snabbt. Det finns en ambivalens i vad jag vill göra och den verklighet jag faktiskt lever i. Jag ger inte upp mina drömmar helt och hållet utan funderar kontinuerligt på när tiden för dem ska komma.
 
Utdrag ur min dagbok:
 
26 september 2003
"NN och jag var och tittade på huset idag igen."
....
" Allting går så fort. När ska jag hinna resa och gå på högskola? Det är jobbigt att NN blir sur om jag träffar kompisar utan att han är med. Poängen med att träffa kompisar är ju delvis att man ska kunna göra det utan sin partner. På ett sätt ska det bli trevligt med hus."
 
Vi har tittat på ett hus
Under hösten har jag och min pojkvän gått och tittat på ett hus. Vi har ännu inte diskuterat tanken på att bo ihop. Det är helt och hållet hans husdröm. Något som jag redan nu börjar märka litegrann är det faktum att han vill köpa saker som är begagnade och ofta i dåligt skick till ett lägre pris, eftersom han ser sig själv som händig. Precis så är det med det här huset. Huset är litet och saknar vissa moderna bekvämligheter. Det är också fuktskadat. Det är inte heller så lätt att bygga om eller till huset eftersom det är byggt på fornlämningar. Den lilla trädgården är full med stora kullar som man inte får röra av kulturhistoriska skäl.
 
Han köper inte huset. Det är inte problemen som finns med huset som avskräcker från köp utan det är helt enkelt så att han inte blir beviljad ett banklån eftersom han inte får en borgenär. Han hade hoppats på sin mamma men hon väljer att avstå.
 
Kanske var det lika bra med tanke på hur livet kom att utveckla sig. 
 
Fortsättning följer...