Jennys handarbeten - november 2011

Mobilfodral

I fredags kom min nya mobil med posten. På grund av diverse missar med frakttider m.m. så beställde jag en Samsung istället för Nokia. Idag virkade jag ett fodral mobilen. Såhär blev det:

Äppelkaka i långpanna

Sen bakade jag en äppelkaka i långpanna. I det här receptet står det inte angivet hur stor mängd äpplen man ska ha. Jag sätter i så mycket jag känner för. Ibland vill man ha mycket äpplen ibland mer kaka.

Recept:

200 g smör
3 dl socker
4 ägg
4 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
7 dl mjöl
3 dl mjölk

Rör smör och socker pösigt. Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, och bakpulver och häll det i smeten. Häll i mjölken.

Skala och skär äpplen i tunna skivor. Doppa dom i kanel och socker. (Jag brukar lägga dom i en bunke med lock och skaka runt med sockret och kanelen).

Stoppa ner äpplena i smeten som hällts i långpanna.

Grädda i 200 grader 25 minuter.

Kokt äppelsaft med kanel

Tidigare i veckan var jag hos en klasskompis och gjorde en paruppgift till skolan. Sen plockade vi äpplen i hennes trädgård. Jag fick med mig 3 KASSAR hem :D Igår handlade jag lite ingredienser och idag har jag hållit på att laga av äpplena. Först blev det 3 flaskor äppelsaft. Jag gjorde det här receptet 2 gånger för att få 3 liter saft.

3 kg äpplen
1 1/2 l vatten
1 citron (saften av)
1 kanelstång
6 dl strösocker

Gör så här

1. Skölj äpplena och dela dem i halvor.

2. Lägg alla ingredienser utom sockret i en stor kastrull och koka långsamt upp under lock tillls äpplena börjar koka sönder.

3. Sila ned saften i en rostfri kastrull genom en silduk. Koka upp, rör ned sockret och gör ett nytt kort uppkok.

4. Häll upp på väl rengjorda och varma flaskor (ursköljda i varmt vatten).

5. Låt kallna och förvara sedan svalt.

Ny mobiltelefon

För ett par dagar sen tappade jag min mobiltelefon i golvet och sen när jag skulle ringa med den upptäckte jag att mottagaren inte kan höra vad jag säger. Microfonen måste ha gått sönder. Jag behöver ha en fungerande telefon! Jag har aldrig känt att jag måste ha en telefon med många funktioner. Internet har jag ju till datorn och en digitalkamera har jag ju redan så mobilen använder jag bara till samtal och sms därför ville jag ha en enkel telefon som inte är så känslig. Jag har ju ofta telefonen med i skogen och det händer att den får smuts på sig. För första gången har jag köpt en ny mobiltelefon. Tidigare har jag ärvt min pappas gamla när han köpt ny. Han tipsade mig om www.netonnet.se Där finns en enkel mobil som går under namnet Nokia 100. Den fick det bli. Nu väntar jag bara att den ska komma med posten.

Handarbetshyllan

Idag när jag stod vid handarbetshyllan på biblioteket här på studieorten kom det en äldre kvinna och beundrade mina stickade vantar. Hon var visst också en person som handarbetar och vi förlorade oss i en diskussion om handarbete.Hon tipsade mig om en ny bok om virkning som jag lånade sen. 

Efter en stund när vi stod där vid handarbetshyllan kom hennes väninna som också handarbetar. När jag berättade om att jag håller på med korsstygn tipsade hon mig om en blogg där jag kan hitta mycket inspiration:  http://korsstygnsbolaget.blogspot.com/

Det är så kul när man träffar andra personer som talar samma "språk".

Korsstygn

Det hette ju att jag skulle avsluta alla påbörjade projekt men... istället startade jag nytt i alla fall. Fast jag vet ju att jag brukar hitta tillbaka till projekten efter ett tag så det är inte hela världen. Jag har upptäckt korsstygnsbroderi nu. Det är kul med bokstäver och att sy för hand. Jag tror att det blir en kudde av det jag håller på med nu, men man får se hur det växer fram sen.

Jag letar lite efter inspiration på internet. Jag vill att det ska vara lite "modernt" korsstygnsbroderi med en annorlunda design och roliga citat. På den här sidan fanns det lite roliga citat.


Bild: Subversive cross stitch

Höstdagar

Jag har varit hemma ett par dagar. Kändes annorlunda att åka hem några höstdagar i år. Kan bero på att inget känns som vanligt i år. I fredags gjorde jag ett besök på sjukhuset. Känns lite avigt att hälsa på där, men så är ju livet ibland att människor i ens närhet blir sjuka. Helgen tillbringade jag i skärgården hemma på finaste ön. Bilden nedan är tagen i trädgården där. Var skönt att "bara vara" en helg som jag inte riktigt får tid till på studieorten.  På måndagen åkte jag till sjukhuset igen och gjorde ett besök. Sen mötte jag min syster och vi åkte hem till vår moster där vi åt middag. Moster hade rensat ur sitt garnlager och jag valde ut "lite" garn som jag ville ha. Nu har jag material till en drös nya projekt :)