Jennys handarbeten - february 2012

Vårvinter i skärgården 2012

Jag har varit hemma i skärgården en vecka. Det kändes så välbehövligt att komma hem nu för att orka resten av terminen i skolan. Känns lite småtrist och tråkigt allting just nu. jag åkte först upp från småland till pappa i Stockholm där jag övernattade och hann ut till Sottunga på fredags kvällen förra veckan.

På lördagen gick jag i skogen med P och gjorde älginventering. Älginventering går ut på att man i samtliga åländska kommuner räknar älgspår i skogen för att ta reda på hur stor älgstammen är inför kommande jaktsäsong. Vi hittade bara ett älgspår. Mest såg vi harspår, rävspår och några ekorrspår. På söndagen åt jag middag med en av tanterna och hennes familj. Det var så trevligt :) 

Under veckan har jag läst en bok till skolan och så har jag pysslat med mina handarbetsprojekt. På tisdagen hade jag en "familjedag". Mamma, minsta lillasyster J och jag åkte för att träffa min systerson över dagen. Var en bra dag även om vädret var trist till en början. 

Bilden är tagen vårvintern 2010. Jag hade ingen nytagen spårbild. 

Vintage inspiration

Jag var till biblioteket och hämtade lite kursböcker jag reserverat. I handarbetshyllan hittade jag en intressant bok som jag bara var tvungen att låna. Stick- och virkmönster med inspiration från 40- 50- och 60-talet. Den är fylld med inspirerande mönster :D Kolla bara här.


Bild: Birgittaforslunddesign.se

Broderat

Mitt projekt som jag fastnat med för tillfället är ett korsstygnsbroderi på stramalj. Det blir stort: 40 x 40 cm. Jag hade en tanke när jag började med den svarta ramen att det skulle bli en framsida till en prydnadskudde med de måtten. Det här är en närbild av broderiet. Väldigt små stygn blir det men jag tror det blir riktigt snyggt när det blir klart :D
Broderiet har inget färdigt mönster utan jag har broderat fritt efter inspiration från det här LP-omslaget. Jag ser ofta saker omkring mig som jag inspireras av och omformar till egna idéer. Jag har flera andra LP-omslag jag vill brodera med inspiration utifrån.Flätstickor

Jag passade på att utöka mitt "verktygsförråd" förra veckan när Lidl sålde stickor. Köpte strumpstickor och flätstickor i två storlekar. Är lite sugen på att testa flätstickning men vet inte vad som vore ett lämpligt nybörjarprojekt.

Vante i regnbågens färger

Så är även den här veckan snart slut. Jag blev klar med ett av mina projekt iaf :) Det här är ett par vantar som min mamma har beställt. Hoppas hon ska tycka om dom. Dom är stickade i Novitas 7 bröder garn i färgen regnbåge. Jag har mönstrat med ett svart ullgarn för jag tyckte det blev en fin kombination. Det regelbundna mönstret gjorde vanten välsittande och tät.

Kor 30 december 2011

Lite bilder på kor som togs när min systerson var på besök till Sottunga den 30 december 2011.


Bilder från sommaren 2011

Jag har väl inget speciellt att berätta nu egentligen.. Det är mycket i skolan nu. Jag läser specialisering den här terminen som är den näst sista på utbildningen. Dagarna fördrivs med pluggande: läsning av litteratur, seminarium och föreläsningar i skolan. På lediga stunder håller jag på med diverse handarbetsprojekt. Jag bloggar om dom allt eftersom dom blir klara.

Helt inkonsekvent lägger jag ut lite bilder från Sottunga som tar plats i kameran. Håll till godo! :)

Harungen som kom på besök varje dag i somras. Den var inte alls folksskygg utan dök även upp när jag hade 10 släktingar i trädgården :O.Gullregnet som inte längre finns kvar. Det kapades under hösten.


Jenny Nylund - Bland kobbar o skär

Bilder från Snipäventyret. Det finns ett inlägg om den dagen i kategorin Skärgårdsliv för den som vill läsa mer :)