Börja med småbruk

Nu har jag läst klart boken Börja med småbruk
 
Fakta Börja med småbruk: 
Författare: Anne Nilsson
Genre: Q (Ekonomi & näringsväsen)
Utgivningsår: 1985
Förlag: ICA bokförlag
 
 
Bokens innehåll
Boken är en metodhandbok för den som vill ta de första stegen mot att bli självförsörjande. Innehållet kläs i målande beskrivningar och riktar sig till personer som vill återknyta kontakten med jorden och vill lära sig så och skörda på ett miljövänligt sätt. Kapitel för kapitel tar författaren upp olika sätt att bli självförsörjande och går igenom grunderna för odling, skogsbruk,djurhållning, mathantverk och övrigt hantverk samt att ta tillvara det som växer i skogen. Vill du skaffa dig en kolonilott i tätort eller odla i större skala, börja med bin, föda upp kaniner, får, kalkoner eller andra djur så erbjuds här många goda och praktiska råd. 
 
Omdöme
Det som slår mig gång på gång när jag läser boken är att den är skriven i en annan tid. Det märks delvis på språket men också att tiderna har förändrats. Idag skulle man t.ex. inte tipsa läsare om att skriva brev till olika adresser för expertis. Man skulle snarare hänvisa till ett telefonnummer eller hemsida och e-postadress. Det som också slår mig är att samhället är på väg tillbaka till den anda som genomsyrar boken. Hela tanken med ekologiska produkter och miljövänliga arbetsmetoder är allt annat än ny, men någonstans på vägen försvann den när jakten på vinster tog över den jordnära synen på miljön vi lever i. 
 
Boken är en bra metodhandbok att läsa för den som är nyfiken på självhushållning. Sedan kan man komplettera med nyare litteratur och uppdateringar om vilka lagbestämmelser som gäller. 
Börja med småbruk Självhushållning bok husdjur litteratur odling recension småbruk tillvara
0 kommentarer