Lev enklare

Lev enklare - idéer för en hållbar livsstil är en bok av frilansjournalisten och guldsmeden Giséla Linde. Linde är bosatt på Åland. 
 
Fakta Lev enklare: 
Författare: Giséla Linde
Genre: D (Filosofi & psykologi)
Utgivningsår: 2008
Förlag: Viva
 
 
Bokens innehåll
Med boken Lev enklare vill författaren väcka tankar hos läsaren och boken kan beskrivas som en konkret handbok med inspirerande övningar i ämnet frivillig enkelhet och downshifting, där knepet är att skala bort allt onödigt och fokusera på det du tycker är viktigt.
 
Författaren frågar sig om det är möjligt att leva enklare och mer medvetet - och ändå rikare och roligare. Genom boken berättar Giséla Linde om sin resa mot ett enklare liv och en meningsfull blanserad tillvaro. Det handlar om få syn på sin egen glädje och vilja bortom måsten och borden, prylfixering och perfektionshets. Att prioritera hårt och personligt i myckenheten och mångfalden. Att hitta sitt eget hållbara liv och ta vara på sina egna resurser - som tid och ting, talanger och lust, hälsa och kraft - utan att det sker på andra människors och jordklotets bekostnad. Författaren har även dokumenterat berättelser från andra downshifters i boken som är ute på samma resa. 
 
Omdöme
För den vanliga människan som vill ställa om till ett enklare liv är den här boken en bra handbok eftersom den erbjuder läsaren konkreta idéer att använda som inte kräver mycket tid eller resurser. Ett litet steg är och ett framsteg.
Jag upplever boken som jordnära och äkta eftersom man får ta del av författarens egna resa, men samtidigt kan det också göra att inte alla kan identifiera sig med författaren. Man kan t.ex. jämföra med boken Växla ner som jag läst tidigare där man också får följa en författares personliga omställning men det är en helt annan livssituation med helt andra förutsättningar. 
hållbar livsstil hållbar utveckling hållbart
0 kommentarer