Jennys handarbeten - june 2015

Inte vara i vägen

De senaste dagarna har jag känt att skrivlusten börjar återvända. Jag har också tänkt lite på hur jag lämnat er läsare i ovisshet om hur mitt liv fortsatte efter att jag hade gått ut gymnasiet. Idag är jag nybliven företagare inom en branch jag inte har någon större erfarenhet av, men det är inte första gången jag lockas av entreprenörskap. För ett antal år sen var jag på väg att bli egen företagare. Det var otroligt nära att det hade blivit så men ödet ville annat.
 
I berättelsen om mitt liv är det några år kvar tills jag överväger att bli företagare. Där berättelsen tar vid nu har jag en svår tid  framför mig. Året är 2003 och jag är 19 år.
 
Inte vara i vägen
Jag önskar att gymnasiet hade varat längre för jag känner mig inte redo att ta några beslut om vad jag ska göra efter det. Jag upplever att vuxenvärlden förväntar sig att jag ska veta vad jag vill göra, men jag vet inte hur jag ska bete mig för att alla ska bli nöjda. Jag vill bara synas så lite som möjligt. Inte vara i vägen. Min magkänsla säger att mycket i min tillvaro känns fel men jag hoppas att det bara är tillfälligt och att det ska bli bättre snart.
 
Under den där sommaren 2003 lever jag fortsättningsvis ett liv i två skilda världar. På dagarna jobbar jag som simlärare och på ledig tid umgås jag med dysfunktionella familj och destruktiva pojkvän. Sommaren går väldigt snabbt och plötsligt är hösten här.
 
Jag börjar på en 1-årig utbildning som gör att jag blir kvar på Åland. Läsåret blir tungt och svårt på flera olika sätt. Jag hoppas på att problemen och svårigheterna är tillfälliga, men så är inte fallet. Den nya utbildningen blir en början på en lång period som är den tyngsta perioden i mitt livs historia. Det är därför den delen av mitt liv är så svår att förstå, smälta och sätta ord på.
 
Har det verkligen hänt? Hur kunde det hända och hur blev det min vardag? Hur klarade jag ens av det? Men allt var verkligt och det var mitt gamla liv. Ett liv som inte längre ÄR men som VAR min vardag och verklighet.
 
Den här låten Elsinore med Björn Afzelius från år 1999 är talande för perioden som följer i berättelsen om mitt liv. "Där ondska får råda blir godhet ett brott." Hur jag än försökte vara andra till lags blev jag till slut bara en fånge i min tillvaro.
 
Taggar: dysfunktionell familj fånge livet pojkvän skild sommar sommarjobb utbildning verklighet värld