Jennys handarbeten - june 2013

Sottunga behöver dig

I Sottungas facebook-grupp "Sottunga Rock City" kan man läsa detta och ombeds dela detta inlägg:
 
Redo för ett nytt liv och nya utmaningar?
Sottunga är en ö i den åländska skärgården som behöver DIG! Vi hotas av avfolkning och nerläggning och önskar att flera skulle se det underbara i att bo här.
Söker du lugn och ro? Naturskönhet? Kanske en trygg miljö för barnen att växa upp i? Då är det här stället för dig. Jobbar du på sjön, hemma, borta i perioder eller på distans är det fint då arbetstillfällena här ute är begränsade och sporadiska. Men: ju mera människor det kommer hit, desto fler arbetsplatser skapar vi.
Vi har ett fungerande samhälle med butik, post, skola, dagisverksamhet, kommunkansli, bibliotek och församling med egen präst. Vi umgås över åldersgränserna och ordnar filmtillfällen, spelkvällar, middagar mm som lockar många av dem som bor här och även andra. Du får gärna vara en del i våra aktiviteter och förstås komma med nya idéer för ett trevligare och roligare samhälle.
Vi har en fantastisk skola, nyrenoverad och trivsam med en stor gård med lekplats och fotbollsplan. Skolan har plats för upp till 30-40 elever så barnfamiljer är särskilt välkomna.

I kommunen finns lägenheter att hyra och hus till salu, du hittar säkert något som passar just DIG. Varmt välkommen att kontakta kommunkansliet för närmare upplysningar och hjälp angående flytt, arbete och övrig praktisk info.

Varje dag går det färjor till fasta Åland med fin vägförbindelse till Mariehamn, där närheten till Stockholm och till övriga orter i Sverige är ett stort plus.
Österut går det färjor flera gånger i veckan så att man kan ta sig till fastlandet via Korpo i Åbolands skärgård.
Vi som bor här är jordbrukare, bönder, butiksanställda, sjömän, lärare, mångsysslare, församlingsanställda, vårdare, barn och pensionärer och vi vill så gärna att just DU hittar hit och delar livet med oss.
I byn är allting nära och på gångavstånd, allt, såsom butik, post, hälsovård, bibliotek, skola, gym och festlokal finns på samma plats i byns centrum. Här går det bra att klara sig utan körkort!
Varmt välkommen att flytta hit!

Info:
Sottunga kommun, se info på www.sottunga.ax
Facebook – sottunga rock city