Konmarimetoden - Minnen

Lite drygt 1,5 år efter att jag började organisera hemmet enligt Konmarimetoden har jag nu kommit fram till den sista kategorin: minnen. Enligt Mari Kondo (som har skapat metoden) är denna kategorin sist eftersom den är den svåraste.
 
Vilka saker är man beredd att skiljas från? Vilka saker gillar man inte men vågar inte göra sig av med av känslomässiga skäl? 
 
Det är inte helt lätt. Jag valde att spara alla minnessaker i en låda vartefter jag hittade dem när jag gick igenom de andra kategorierna. Då och då har jag tittat i lådan och ibland tagit något därifrån om jag märkt att det har en given plats i hemmet (eller hjärtat). 
 
Precis som med de tidigare kategorierna finns det en checklista för minnessaker. Checklistorna lägger jag upp mest för att ev. läsare vill ha något att gå efter ifall ni vill testa metoden. 
 
Checklista: 
* Kuvert & kort
* Barns konstverk
* Foton och fotoalbum
* Journaler och dagböcker
* Minnessaker och souvenirer
* Troféer och utmärkelser
* Arvegods
* Posters
* Autografer
* Gosedjur och barndomsminnen
* Biobiljetter och andra evenemangsbiljetter
* Minnessaker från skoltiden
* Bröllopsminnen och andra saker från speciella tillfällen
 
Efter att jag gått igenom prylarna började jag sortera det jag valde att spara. Endel saker fungerar att ha framme av estetiska och personliga skäl medan olika pappersartiklar kan behöva förvaras på olika sätt. 
 
 
hemma konmari-metoden minne ordning & reda organisera
0 kommentarer