Det lilla bageriet på strandpromenaden

Det lilla bageriet på strandpromenaden är en roman av Jenny Colgan. 
 
Bokens handling
Polly hade jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna: fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lönsamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.
 
Omdöme
Bokens handling är lätt att komma in i men berättelsen bjuder inte på några större överraskningar. Efter att ha läst ett par feelgood-romaner på raken börjar jag se ett mönster. Det handlar ofta om en kvinna som är på väg mot ett nytt skede i livet.
 
En sak som jag funderade på ibland var vilken ålder karaktärerna har. Det kanske inte är avgörande för handlingen men det hade kunnat porträtteras mer i vilket skede av livet personerna befinner sig i. Kanske lite djupare beskrivningar av deras personligheter och livserfarenheter. 
 
Det är lätt att dras med till strandpromenaden i den lilla fiskebyn men persongalleriet behöver beskrivas mer för att beröra blir mitt omdöme. 
 
Det lilla bageriet på strandpromenaden Jenny Colgan feelgood recension
0 kommentarer