Bokhandeln på Riverside Drive

Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck är en roman i genren feelgood. Jag har sett flera böcker på senare tid där ordet bokhandel ingår i titeln och tänkt att jag någon gång ska läsa en sån roman. 
 
Bokens handling
Charlotte är en ung, nybliven änka som tagit en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. En dag får hon får det oväntade beskedet att hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Huset inrymmer även en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram. Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset? 
 
Omdöme
Boken hoppar mellan två olika tidsperioder i London som till slut kommer att mötas för att knyta ihop handlingen. Handlingen utspelar sig dels i nutid då Charlotte är på plats i London och dels så får vi följa med till början av 1980-talet då Charlottes mamma och moster bodde i lägenheten ovanför bokhandeln. 
Ibland känns det som att läsaren får lite mer information än vad huvudkaraktären får eftersom hon mestadels bara får reda på saker genom att läsa gamla brev i lägenheten som hennes moster lämnat efter sig. Kanske behöver författaren förmedla historien på det här sättet för att läsaren ska förstå handlingen men man hade också kunnat välja ett annat perspektiv. 
 
Jag tyckte att det var en trevlig bok att läsa men jag har inte helt kunnat förlika mig med några detaljer i hur boken slutar. Jag hoppades nog lite för mycket på att få se fler sidor av Charlottes moster. 
 
Bokhandeln på Riverside Drive Frida Skybäck bok feelgood litteratur recension roman
0 kommentarer