Saftigare scones

Jag tycker att scones ofta är godast färska för sen blir de torra. 
Receptet som finns här i bloggen ger rätt kompakta bröd och jag kände att det fanns utrymme för att experimentera fram ett recept på luftigare och saftigare scones. 

Recept 
5 dl mjöl 
4 tsk bakpulver
1tsk salt
100 g smält smör
3 dl vatten

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vattnet och till sist det smälta smöret. 
Degen blir väldigt kladdig så det är enklast att klicka ut bröden på en plåt med en slev. 
Grädda ca 12-15 min i mitten av ugnen på 225 grader. 

Genom att minska ner mjölmängden från sju till fem deciliter blev det stor skillnad. Bröden flyter ut på plåten och blir ganska tunna så man behöver inte skära dem innan man brer på pålägg. 




baka utan jäst bröd recept scones
0 kommentarer