Växla ner

Jag läste nyligen e-boken Växla ner av Karin Lilja. 
 
Fakta Växla ner: 
Författare: Karin Lilja
Genre: D (Filosofi & psykologi)
Utgivningsår: 2017
Förlag: MiMa Förlag
 
Växla ner: 77 sätt att leva bättre på mindre (e-bok)
 
Bokens innehåll
Växla ner ger egenföretagaren och entreprenören Karin Lilja handfasta tips för dig som vill växla ner. Genom att byta karriär eller jobba mindre kan man välja bort pengar och prylar till förmån för tid och livskvalitet. 
Med utgångspunkt i praktisk vardagsekonomi och egna erfarenheter berättar författaren hur du får pengarna att räcka utan att göra avkall på vare sig livsnjutningar eller bekvämlighet. Bokens tips är uppdelade på teman som boende, mat, nöje och motion. 

KARIN LILJA levde ett hektiskt storstadsliv som tidningsredaktör, radiopratare, författare, föreläsare och dotcom-entreprenör när hon en dag hoppade av ekorrhjulet och började ändra sina prioriteringar. 
 
Omdöme
Till en början slår det mig ofta att detta är en bok som troligtvis riktar sig till personer som bor i städer eller åtminstone har tillgång till daglig landbaserad kollektivtrafik. Vissa tips är sånt som man ändå gör om man bor i glesbygden (t.ex. skärgården) utan att för den skull känna att man lever nedväxlat. Även de ekonomiska råden är inte så allmänna utan mer riktade. 
 
Boken utgår från författarens perspektiv vilket man bör vara medveten om på förhand. I övrigt är Växla ner en bok som har ett följsamt språk och lättläst indelning. Har man gått in i väggen (och tillhör bokens målgrupp) kan man ha stor behållning av boken. Den kan då bli en väg tillbaka eftersom författaren genom boken upplyser läsaren i en vänlig och öppenhjärtig ton att det är din resa där du bestämmer vad du vill göra och vad du lämnar bort. Det är nämligen ingen tävling. 
recension växla ner
0 kommentarer