Jennys handarbeten - The Terminal

The Terminal

Filmen The Terminal är en amerikansk dramakomedi av Steven Spielberg som har fått sin inspiration av historien om Merhan Karimi Nasseri, en iransk flykting som bosatte sig i terminal 1 på Charles De Gaulles flygplats i Paris efter att ha blivit bestulen på sina värdehandlingar som bevisade hans flyktingstatus.
 
 
Fakta The Terminal 
Filmens längd: 128 minuter 
Filmens genre: dramakomedi
Utgivningsår: 2004
Filmens handling 
Viktor Navorski reser till New York från ett östeuropeiskt land. Under hans resa sker en militärkupp i hans hemland som innebär att landet inte längre godkänns av USA. Därmed försvinner Viktors medborgarskap och hans visum till USA blev ogiltigt, vilket betyder att Viktor blir statslös. Han kan inte träda in i USA och inte heller åka tillbaka till sitt hemland. Viktor har inget annat val än att stanna kvar och bosätta sig på flygplatsen. Där händer det massor av vardagliga absurditeter och han får träffa både vänner och fiender.
 
 
Filmens budskap 
Den här filmen tydliggör maktstrukturer hos olika myndigheter och vad som händer med den som faller mellan stolarna. Det är också en film som handlar om en person som aldrig ger upp, för att han har ett särskilt mål som innebär att få ett avslut. 
 
Skulle jag se den igen? 
Ja, det finns många scener på flygplatsen som jag skulle kunna analysera mer.