Jennys handarbeten - Strul

Strul

Strul är Björn Skifs skådespelardebut. Han har själv sagt att rollen påminner mycket om hur han själv är. 

Fakta Strul: 
Filmens längd: 101 minuter 
Filmens genre: actionkomedi
Utgivningsår: 1988


Filmens handling
Kemiläraren Conny fälls för narkotikabrott och hamnar i fängelse sedan en mängd narkotika planterats i hans lägenhet av en knarkliga. Hans advokat råder Conny att göra det bästa av situationen. I fängelsets tvättstuga hittar han en hemlig gång som redan nyttjas av ett gäng med tre andra interner och en allierad korrumperad vakt för att komma ut till utsidan. De andra internerna tvingar Conny att medverka i planeringen av deras stora kupp, att råna en penningtransport med sedlar som ska brännas. I samband med ett av deras tillslag träffar Conny polisinspektören Susanne som han genast blir förtjust i. För att hålla sin egentliga identitet hemlig kallar han sig Rutger Jönåker och påstår att det är ett taget namn efter orten Jönåker. I takt med att interngänget blir alltmer angelägna om att lyckas med sin planerade kupp växer Connys känslor för Susanne sig starkare, och han gör allt för att inte avslöja att han egentligen är fängelsekund, samtidigt som han gör allt för att försöka hindra sina "medbrottslingars" plan att gå i lås.

Filmens budskap 
Jag vet inte riktigt om filmen har ett budskap. Det är mest olika komiska akter som byter av varandra i ett raskt tempo. 

Skulle jag se den igen? 
Jag har sett filmen förut. Den har ett visst underhållningsvärde, med Björn Skifs som hamnar i olika situationer som är svåra att förklara sig ur. Dock har tidens tand gått på filmen. Scenerna är mörka. Idag hade kvaliteten på filmen visuella uttryck varit ett annat, men det har också sin retro charm.