Down with love

 För ett par veckor sen såg jag en film som heter Down with love, som är en amerikansk långfilm från 2003. 
 
Fakta Down with love: 
Filmens längd: 101 minuter 
Filmens genre: komedi
Utgivningsår: 2003
 
Bildresultat för down with love film
 
Filmens handling
Barbara Novak anländer till New York år 1962 med sin nya bok Down with Love. Där beskriver hon hur kvinnor ska kunna bli mer jämställda med männen: bland annat ska de sluta drömma om kärlek, äktenskap och barn. Boken ska ges ut av det stora bokförlaget Banner House, men där har de inga planer på att hjälpa henne att marknadsföra boken. För att råda bot på det försöker hennes förlagsredaktör Vikki få superjournalisten Catcher Block att skriva en artikel om Barbara och hennes bok. Men Catcher Block är så upptagen av sina många olika flickvänner att han vägrar till en början. När hans flickvänner läser Barbaras bok och slutar träffa honom och hon dessutom angriper hans sätt att leva i TV bestämmer han sig emellertid för att hämnas genom att lura Barbara att bli kär i honom så att han sedan kan skriva en avslöjande artikel om henne.
 
Filmens budskap
Filmen har flera vändningar innan den ror iland sitt budskap som  mångt och mycket handlar om jämställdhet. Det handlar om på vilka premisser man ingår i en relation och frågeställningen huruvida man bör ha en partner eller inte. 
 
Skulle jag se den igen?
Nej. Jag tycker den är lite för mycket ploj och så mycket fejkat 60-tal. Människor som levde på 1960-talet betedde sig knappast så konstlat. Kanske är det en komisk detalj att överdriva saker men här blev det så orealistiskt. 
down with love film recension
0 kommentarer