Jennys handarbeten - Handarbete och entreprenörskap

Handarbete och entreprenörskap

Här har det inte blivit mycket bloggat på sistone. Vad har jag då gjort istället? Jo, i princip så har tillvaron mest handlat om två saker: handarbete och entreprenörskap.
 
Handarbete
Jag håller på att fläta grytunderlägg i samma teknik som jag skapade flätmattan i. De första exemplaren är långt ifrån bra. Det är en konst att få grytunderlägget platt och framförallt att göra ett snyggt avslut.
 
Här ser vi två grytunderlägg. Det översta är mitt allra första. Det nedre är ett experiment utan jeansinslag.
 
Nu börjar avsluten bli bra och jag får underlägget att bli platt. Därför experimenterar jag vidare med färger och storlekar. Jag har även börjat fundera på alternativa material. Rep kanske?
 
Entreprenörskap
Det är mycket att fundera på när man ska starta eget företag. Mest är det roliga saker men framförallt är det en helt ny värld som öppnats. Nu väntar jag på ett par beslut innan jag kan gå vidare med att skapa min webshop. Det som står på agendan i väntan på besked är att skapa en budget och fundera på eventuell finansiering.
 
Det finns väsentliga skillnader mellan en privatbudget och en företagsbudget. Som arbetstagare byggs budgeten kring lön och utgifter medan jag som entreprenör ska fundera på hur mycket jag vill satsa på företaget. Hur mycket vill jag ha i intäkter? Hur många produkter måste jag sälja varje månad för att nå dit? Hur lyckas jag med det? Ska jag satsa på många produkter eller ha ett litet sortiment? Hur ska produkterna levereras till kunden? Det finns ju den stora Posten men också olika kurirer att välja mellan.
 
Det är sånt här jag funderar på just nu: handarbete och entreprenörskap.
Kategori: Projekt
Taggar: blått entreprenörskap fläta företag grytunderlägg handarbete