Jennys handarbeten - Fredagslistan

Fredagslistan

Jag hittar inte lika mycket tid som tidigare för bloggande, men jag hoppas att det kommer att ändras. Som nybliven företagare har jag mycket att göra innan jag etablerat företaget.
 
Jag har noterat i statistiken att ni är många som tittar in och läser bloggen ofta trots att den inte uppdateras lika ofta som tidigare. Jag har drivit den här bloggen i snart fem års tid och statistiken visar att det finns ett intresse även för äldre inlägg. Därför tänkte jag börja med något som jag kallar för fredagslistan.
 
I fredagslistan delar jag med mig av min de tre mest lästa inläggen den senaste veckan.
 
3. Virkad tubhalsduk - Järbo Stella
På tredje plats hittar vi ett inlägg från januari 2012 som handlar om en virkad tubhalsduk. Jag minns att jag köpte ett nystan självrandande Järbo Stella på Coop i Oskarshamn som tubhalsduken virkades av. Jag virkade tubhalsduken med en grov virknål och virkningen fick ett gallerliknande mönster som skapades på frihand.
 
Tubhalsduk i garnet Järbo Stella
 
2. Korsstygn
På andra plats hittar vi ett ännu äldre inlägg, nämligen ett inlägg från november 2011 som handlar om korsstygn. Jag letade efter inspiration för att kunna brodera roliga citat på frihand. Det var nog under de där åren 2011/2012 och framåt som jag började experimentera med olika skapandetekniker med varierande framgång. Det var som att kreativiteten vaknade till liv då och sen dess har den bara växt. 
 
1. Åländskt hemvete
Inlägget som tar första platsen på den här första fredagslistan är ett inlägg om Åländskt hemvete. Det var faktiskt en bloggläsare/bloggare som berättade att hon hittade till bloggen genom att googla recept på åländskt hemvete. Kanske är det flera som hittat inlägget på det sättet?
 
Inlägget skrev jag i mars 2011. Det är precis som de tidigare inläggen på den här listan från mina studiår i Oskarshamn. Idén till att baka åländskt hemvete väcktes inom mig när jag hade svårt att hitta bröd i butikerna som påminde om utbudet hemma. Jag blev istället en hejare på att baka bröd. Min fritid under studieåren fylldes ofta med bakning och handarbete.
 
Kategori:
Taggar: blogg bloggtorka fredag lista vecka