Vi behöver mer kunskap om vilka avtryck vi gör på miljön

Svenska Yle  har granskat miljön och förutsättningar för att vistas i skärgården. #fixaskärgården var en satsning på att kommunicera med befolkningen genom sociala medier och på så sätt få tips.
Jag är lite besviken på att jag inte har följt det här för nu är ju granskningen redan avslutad, men jag tänkte att jag skulle dela med mig av de viktigaste slutsatserna Svenska Yle kom fram till och ge min synvinkel på det hela.
 
Svenska Yle sammanfattar sin granskning med fem slutsatser. Jag har valt att dela upp de fem slutsatserna i fem olika inlägg för att det inte ska bli så tungt att läsa. Här kommer det andra inlägget. 
 
2. Tappa inte hoppet - minska utsläppen
Algsoppan som har brett ut sig i skärgården när hettan kom oroar många. En av slutsatserna som Svenska yle kom fram till är att vi alla kan dra vårt strå till stacken genom att tänka över vår konsumtion och hur mycket avtryck vi gör på miljön. Jag tänker att vi behöver ha mer kunskap om vilka avtryck vi gör på miljön med allt från kostval till vilken avloppshantering vi har. Under sommaren bör alla som semestrar med båt se över sina utsläpp och var de kan lämna sitt avfall. Jag läste nyligen en artikel om problemet med tillgång till sopstationer för turister. Varför låser vi in soporna? Är det inte bättre att man slänger sopor där dom hör hemma istället för att dumpa dom här och var? Visst förstår jag att det handlar om sopavgifter och liknande, men vi måste hitta ett system för hur turisterna på ett smidigt sätt kan få lämna sitt avfall.
 
#fixaskärgården miljö utsläpp
0 kommentarer