Strumporna

Nu har hösten verkligen kommit med besked: regn och blåst. Jag har tagit upp olika påbörjade handarbetsprojekt. Det senaste som blev klart är mina strumpor.  Jag ska bara fästa trådarna så är dom färdiga. Jag har fått göra om dom ett par gånger eftersom jag hade lite problem med att förstå hur jag skulle sticka hälen. Det var verkligen länge sen jag stickade strumpor alltså.
 
I övrigt tycks den här hösten handla om att avsluta saker och väntan på andra saker som ska ta vid. Jag håller på att försöka få ihop de sista uppgifterna i skolan: paper, vfu och examensarbetet. Sen är det klart (!) Tänk att det redan har gått 3 år. Mycket har hänt under de åren. Hmm.. Och snart är det 4 år sen jag kom till Sottunga för att jobba på lekskolan. Då fanns det inte så mycket tankar om ön och livet där, men sen när våren kom då förstod jag att jag inte ville lämna ön. Ändå så gjorde jag det för att börja studera men jag har ju längtat tillbaka ständigt. Det är inte bara jag som trivs på Sottunga. I slutet av sommaren flyttade det in flera nya personer till kommunen. Kanske är det nu det vänder för kommunen? :) Man kan ju hoppas att ekonomin blir bättre och att kommunen fortsätter att leva. Lite trist med det minskande barnantalet och att pensionärerna sakta dör ut. 3 begravningar på en sommar :( 
 
Nu ser jag fram emot en vinter i lugnet med att jobba, dricka kaffe med tanterna och gå promenader i den friska luften. Det blir också härligt att få vara hemma och ha släkt och vänner på närmare håll och att få vara på Sottunga och se hur årstidsväxlingarna sker och kunna gå på allt som händer och uppleva vardagen med alla fina :)
 
höst lekskolan sottunga strumpor
0 kommentarer