Strömavbrott och lek

Idag var det ett planerat strömavbrott här på Sottunga som varade kl 13 - 16. Det brukar vara såna ibland. Det regnade och dundrade på rätt bra på himlen under förmiddagen. 
Min f.d. lekskoleflicka kom hit och lekte under strömavbrottet. Jag hade bryggt kaffe strax före strömavbrottet kom och satt i termos. När A kom spelade vi först kort och sen skapade vi sagor med varannan-menings-principen. (Man skriver en mening på ett papper. Sen viker man pappret. Då göms meningen och den andra får en påbörjad mening som den ska avsluta och sen skriva en ny mening och lämna en påbörjad och så vidare. Kan bli rätt konstigt)
Såhär blev en saga: "Det var en gång en sjörövare som bodde på Piratön. Han var en speciell man. Han tyckte att han är så ensam att han måste skaffa en stor katt och en liten hund. Dom var snälla men han ville till Sottunga istället. Brändö åkte de till nästa dag. Dom tyckte om att vara på havet men va bra för då kunde man gifta sig med dem. Jomala kändes stort men de närmade sig i alla fall skärgården. Till slut var han framme i Sottunga. Han tyckte att Jomala var för Praktiskt tyckte han men han var misstänksam. Hon ville vänta på att elen kommer tillbaka."
Efter att vi skrivit sagor klarnade det upp ute och vi åkte till stranden. A hade gjort en flaskpost som hon skulle slänga i havet. Efter att hon slängt den i havet byggde vi med lera och sand på stranden. Imorgon kommer min systerson hit då ska vi nog leka alla tre :)
 
stranden lek flaskpost
0 kommentarer